Music Business Developer

Ansökan är stängd, men öppnar igen under våren 2021. Fyll gärna i dina personuppgifter enligt formuläret och skicka en intresseanmälan, så återkommer vi när det är öppet. Du kan även förbereda dig genom att gå igenom: utbildningsplan, behörighet och urvalsprocess.

 • Programstart:

  Hösten 2021

 • Programslut:

  Våren 2023

 • Omfattning:

  380 YH-poäng

 • Studieform:

  Distans / Online

 • Studietakt:

  Heltid (100%)

 • Övrigt:

  Avgiftsfri & CSN berättigat

Intresseanmälan

FAQ

För att vara behörig att antas till utbildningen krävs Behörighet till yrkeshögskolan och Särskilda förkunskaper (med betygen; lägst G respektive E, i Engelska B eller Engelska 6 samt i Svenska B eller Svenska 2.) Om du saknar formella handlingar, till exempel ett gymnasiebetyg eller motsvarande, finns det ändå en chans att bli behörig, ingå i ett urval och en möjlighet att bli antagen. Detsamma gäller om du saknar en särskild förkunskap. Vi kan nämligen bedöma din reella kompetens, dvs att du tack vare andra erfarenheter bedöms ha möjlighet att klara av utbildningen.

Om det kommer in fler behöriga ansökningar än vad utbildningen har platser så sker ett urval, där ett särskilt prov ingår. Du kommer att få en inbjudan till att göra provet efter att du ansökt till programmet på yh-antagning.se. Provet är ett webbaserat och skriftligt test i två delar, som kan göras under två tillfällen på våren. Datum och tid får du i din inbjudan. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att kunna genomföra provet. OBS: Alla som söker till utbildningen får en inbjudan till att göra ett urvalsprov.

Utbildningen kommer anta 38 studenter. Kommer det in fler behöriga ansökningar än vad utbildningen har platser så sker ett urval. Urvalsgrunderna är betyg och ett särskilt prov. Dessa ger olika poäng och det är totalpoängen som avgör platsen. Ju högre totalpoäng desto högre plats i urvalet.

Nej. Om du är behörig genom betygen från gymnasiet (eller motsvarande), ska du inte skicka in något annat än dessa. Vi bedömer endast betygen, övriga erfarenheter (reell kompetens) gäller bara om du inte har behörighet med dina betyg. Övriga erfarenheter får du förhoppningsvis chans att visa upp vid eventuellt urvalsprov.

Antagningsbeskedet för Music Business Developer publiceras runt midsommar via www.yh-antagning.se.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning