Musikutbildning Online Career Development

Kurser

CAREER DEVELOPMENT FOR ARTISTS


Vill du utveckla en karriär som band eller artist? Denna onlinekurs ger dig grundlig branschkunskap och rätt verktyg för att strukturera upp din egen framgång!

En framgångsrik artistkarriär

Det är bara topp 1% av alla dagens artister som tjänar ungefär 77% av all inkomst från inspelad musik, trots dagens nya möjligheter för independent artister. Samtidigt som musikbranschen demokratiseras, så ökar konkurrensen.

Career Development for Artist är en praktisk och onlinebaserad kurs för dig som vill planera och bygga ett eget artistprojekt, tillsammans med kursledare som är en av Sveriges främsta inom området! Under kursen får du ökad självmedvetenhet för att kunna spegla en ärlig image, och bygga ett varumärke kring din artistkarriär. Nå ut och påverka rätt lyssnare, med rätt verktyg och plattformar. Djupdyk i strategier, projektplan, livemusik, rättigheter och mer.

12 veckor

Helt online

Expert som kursledare

  • Information

  • Kursstart:

    Hösten 2020

  • Ansökan:

    Sommaren 2020

  • Studieavgift:

    7 950 kr inkl. moms.

Relevant branschkunskap

1. The DIY-artist and the New Music Business

Hur fungerar dagens musikbransch för independent artister? Skapa grundläggande branschförståelse för att kunna navigera och bana väg för dina artistdrömmar. Upptäck nya intäktsmöjligheter med koll på olika aktörer, och vad dessa gör.

2. Project Plan and the Team

Hur drivs ett artistprojekt? Strukturera upp en plan för hur du vill att din karriär ska se ut, så att du lägger din tid och energi på rätt saker. Sätt ihop team och mål runt din musik på bästa sätt, med koll på vem gör vad och hur ni följer upp arbetet.

3. Music and Branding

Hur byggs ett varumärke kring artist och musik? Ta kontroll över hur du uppfattas i media, genom kommunikation och PR. Lär dig att få ut musiken och visa upp dig som artist på ett effektivare sätt genom exempelvis artist-ID, image, och storytelling.

4. Marketing and Communication

Hur når man ut med musiken? Utforska olika möjliga kanaler, samt hur man kommunicerar värdet som man vill skapa med budskap. Skapa sedan egna marknadsföringsstrategier kring dessa kanaler, för att kunna synas och kommunicera med fans.

5. Money and Rights

Hur tjänas pengar på musiken? Skapa möjligheter för en långsiktig artistkarriär, genom att få koll på dina rättigheter. Här får du en genomgång av de grundläggande delarna inom upphovsrätt, men även viktiga avtal och procentsatser.

6. Live Music Fundamentals and the Next Step

Hur bokas en livemusik? Livespelningar spelar en stor roll i artistens karriär, och här får du koll på de viktigaste delarna inom live. Utvärdera och optimera även din egen projektplan. för att ta nästa steg i din karriär med bättre liveupplevelser.

12 veckor

med spännande kunskap och ny inspiration

2-3 timmar

med självstudier varje vecka genom videos

7 livetillfällen

med din erfarna kursledare från branschen

Kursens fördelar

Exklusivt innehåll med aktuell kunskap under 12 veckor, som ofta inte går att läsa sig till.

Självstudier genom förinspelade videos, i din egen takt under cirka 2-3 timmar/vecka.

E-träffar mellan kursledare och deltagare vid 7 livetillfällen, för diskussion och utbyten.

Kunskapskontroller efter samtliga 6 moduler, som effektivt utvecklar din inlärning.

Slutprojekt för att applicera kunskaper mot ett case, som kan användas i en portfolio.

Diplom från DMG, som påvisar dina nödvändiga kunskaper och praktiska färdigheter.

Nätverk av framtida branschkollegor, med större möjligheter till arbete i branschen.

Utveckla din artistkarriär

Efter kursen har du en bra grund med praktiska verktyg, för att strukturera upp och kontrollera din artistkarriär. Nå ut till rätt målgrupp av lyssnare för att göra din röst hörd, sprida glädje, förmedla budskap, utmana normer eller inspirera andra. Blomstra ut med ökad medvetenhet och självförtroende, samtidigt som du har koll på nya plattformar och intäktsmöjligheter. Få upp gnistan med ditt nya nätverk av likasinnade deltagare, och framtida branschkollegor. Egen erfarenhet som artist/band är en bra utgångspunkt för kursen.

E-träffa kursledaren

Revin Baban har arbetat med det mesta inom marknadsföring och sälj i underhållningsindustrin som anställd på några av de största bolagen så som Warner Music, Activision Blizzard, MTG Radio. Hon har också erfarenhet av independent- och startup bolag inom musikbranchen, samt att utveckla artistprojekt från grunden. Med sin bakgrund kallar hon sig själv en blandning mellan generalist och specialist, samtidigt som hon alltid brinner för fansen. Revin’s råd för att lyckas ta sig fram grundar sig framförallt i stort driv, hårt arbete och att vara lite modig. Nu driver hon ett eget och nytt artistmanagement: REV.45.

Hör mer från Revin i Musikbranschpodden avsnitt #18 & avsnitt #48

DMG Education får snittbetyget 4,8 av 5 från deltagare

Vad tycker deltagarna?

" "

Kursen var väldigt rolig och välplanerad! Uppgifterna var väldigt givande eftersom man ofta fick applicera dem på sitt eget artisteri. Jag har ett nytt driv efter kursen!

Elvira Lundahl

- Tidigare deltagare & DMG:are

" "

Jag fick veta saker som jag önskade att jag visste för tre år sedan. Mycket handfast material med inspirerande tankar och idéer, som kan ta mig närmare mina mål som DIY-artist och hjälpa mig i arbetet.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Man får bra och nödvändig branschkunskap samtidigt som man får kunskap inom kommunikation, musikjuridik och hur man bygger en artistkarriär. Är väldigt nöjd!

Lukas Lidholm

- Tidigare deltagare & DMG:are

" "

Givande innehåll, som får en att tänka till och påbörja sin musikresa. Det har givit mig mycket mer klarhet i vilken väg jag vill gå samt hjälpt mig definiera vem jag är som artist.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Jag är så glad över att jag valde denna utbildning, så himla bra konstruerad. Har fått med mig otroligt mycket kunskap om de olika ämnen som kursen innefattar och har redan fått användning utav dess innehåll i min egen musikresa. Väldigt kompetent kursledare med ovärderlig erfarenhet och information. Rekommenderas starkt till alla independent artister som försöker navigera sig själva igenom dagens djungel av musikbransch!

Marwah Feniri

- Tidigare deltagare & DMG:are

" "

Har definitivt lärt mig många användbara tips kring hur jag kan använda olika plattformar, hantera sociala medier samt en grundläggande insikt i det ekonomiska och rättsliga kring musikbranschen. Jag tror att många skulle uppskatta att få ta del av ämnena i denna kurs!

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Har kunnat ställa konkreta frågor till en kursledare som har väldigt stor erfarenhet vid livetillfällena, vilket gör att det känns trovärdigt. Roliga och intressanta uppgifter och exempel om artister.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

Utveckla ditt artistprojekt

Kursstart: Hösten 2020
Ansökan: Sommaren 2020
Studieavgift: 7 950 kr inkl. moms.
Finansiering: Delbetalning möjligt, 2 eller 3 månader.
Nöjdhetsgaranti: Pengarna tillbaka inom 25 dagar, om du inte är 100% nöjd.

FAQ

Upplev ett nytt sätt att lära online, genom vår flexibla och digitala kultur. Detta ger dig frihet, men kräver samtidigt disciplin och att du tar ett stort eget ansvar för dina studier. Du bör lägga ca 2-3 h i veckan på självstudier. Sedan innehåller kursen även 7 st livetillfällen (1,5 h per tillfälle) som sker eftermiddag/kvällstid, en vardag varannan vecka. Mycket av materialet från livetillfällena spelas in och sparas online, men dessa schemalagda livetillfällen har en stor roll för att behålla engagemang med andra studenter och lärare, samt för att direkt få individuell feedback. Exakta tider och dagar meddelas innan kursstart.

Ja, att ha en fungerande webbkamera och mikrofon/headset är en av grundförutsättningarna för att gå kursen. Utan detta kommer du inte få ut 100% av kursen.

Nej, kursen har inga fysiska träffar. Allt sker online, även kommunikation och interaktion.

Nej, våra onlinekurser är inte CSN berättigade, men vi erbjuder möjlighet till delbetalning av kursavgiften.

Om du klarat av alla moment och inlämningar i kursen postar vi ditt diplom några veckor efter kursavslut.

DMG Education har ett välrenommerat rykte hos branschen, med ett brett nätverk som antingen känner till eller gått våra utbildningar. Med ett diplom från DMG Education bygger du mer trovärdighet efter slutförd kurs, då det påvisar att du lärt dig nödvändiga kunskaper och färdigheter.

Du får bra förutsättningar med större möjlighet till arbete och affärer efter kursen, men du behöver själv lägga ner viljan och tiden för att nå dit. DMG Education bidrar gärna med support och coachning längs vägen!

Kontakt

Vill du ha mer information? Svårt för att bestämma dig? Kanske boka in ett möte? - Maila gärna utbildningskoordinator Linn Bogmark på linn@dmgeducation.se.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning