OM DMG


DMG Education är en digital arena för framtidens musik- & underhållningsbransch, med kunskapsutbyte och inspiration. Genom onlineutbildning och Musikbranschpodden, utvecklar vi kreativitet och jämlikhet.

DMG Education Medarbetare

Så utvecklades DMG

Det började som en idé att hjälpa musikband att bli deras egen manager, för att ta sig från källarlokaler till livescener. År 2011 blev detta verklighet med folkhögskoleutbildningar för musiker, artister, tekniker och producenter. Dessa lanserades sedan som onlinebaserade utbildningar år 2012, för att göra kunskapen mer tillgänglig. Sedan dess har vi byggt Sveriges mest eftertraktade onlineutbildningar inom musik- och underhållningsbranschen.

En digital arena

Tillsammans med den faktiska branschen, förmedlas praktisk kunskap på ett pedagogiskt och smidigt sätt - helt online. Här blir man redo för livslångt lärande, med större möjlighet till både professionell och personlig utveckling. Vår drivkraft kommer från att hjälpa andra i deras karriärresa, med nyfikenhet och ödmjukhet som ledstjärna. Målet är att binda ihop studier och den verkliga musik- och underhållningsbranschen, genom en digital arena.

Betydelsen av DMG

Namnet är en förkortning av tidigare varumärket Diversify Music Group. Mångfald och jämlikhet har alltid varit viktiga värdeord hos oss, för syftet att utveckla en mer jämlik och kreativ värld. DMG bidrar genom att tillgängliggöra kunskap, för att inspirera kommande generationer mot en hållbar industri i helhet. Tillsammans utvecklar vi framtidens musik- och underhållningsbransch.

DMG Education VD Andreas Andersson

"Musik har inte setts som ett riktigt affärsområde, det är i sig en utmaning. Vi vill att det ska vara en seriös business. Det vill vi verka för."

- Andreas Andersson, Grundare/VD på DMG & Värd för Musikbranschpodden

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning