Musikutbildning Online Music Business Developer

PROGRAM

MUSIC BUSINESS DEVELOPER


Vill du jobba inom framtidens musik- & underhållningsbransch? Detta är Sveriges enda YH-utbildning inom Music Business med onlinestudier, framtagen med branschen!

Framtidens musik- och underhållningsbransch

Det nya digitala landskapet öppnar upp för nya aktörer och arbetssätt inom musik- och underhållningsbranschen. Det är en en växande marknad, som även får ökad konkurrens. Långsiktig framgång kräver nu ett sunt entreprenörstänk, för att kunna utveckla fler affärsmöjligheter på ett professionellt sätt.

Music Business Developer är en praktisk och onlinebaserad Yrkeshögskoleutbildning, för dig som vill utforska arbetet bakom musiken och utveckla en professionell branschkarriär. Möt experter bakom musikscenen och få inblick i olika områden av branschen, helt online. Lär dig navigera med övergripande kunskap, bli utmanad med verkliga projekt från musikbolag och djupdyk i en yrkesroll genom praktik på arbetsplats.

2 års heltidsstudier

16 veckors praktik

YH/CSN berättigat

 • Information

 • Ansökan:

  Öppnar våren 2021

 • Programstart:

  Hösten 2021

 • Programavslut:

  Våren 2023

 • Övrigt:

  Avgiftsfri Yh-utbildning med studiemedel från CSN

Yrkeshögskolan utbildning Musik

Arbeta bakom musiken

YH-programmet har skräddarsytts för aktuella behov i den växande musik- och underhållningsbranschen. Genom relevant kunskap, personlig coaching, verkliga projekt, lång praktikperiod och ett bredare nätverk ökar möjligheterna för arbete bakom musikscenen. Efter avslutad utbildning kan du påvisa efterfrågad kompetens genom ett examensbevis från DMG, när du glatt titulerar dig som Music Business Developer.

Bli exempelvis:

Projektledare
Marknadsförare
Affärsutvecklare
A&R/Artistutvecklare
Koordinator/Administratör

På exempelvis:

Startups och Techbolag
Musikbolag och Musikförlag
Managements och Bokningsbolag
Event- och Produktionsbolag
Intresseorganisationer

Skapa praktiska lösningar

Upplev en praktisk onlineutbildning, från var som helst. DMG Education kombinerar effektiv onlinepedagogik med verkliga projekt från branschen. Exempel på tidigare projektbeställningar:

Målgruppsanalys för en aktuell artist från musikbolag.

Konceptutveckling för en väldigt nischad musikfestival.

Marknadsplan för strategin bakom en artists onlinenärvaro.

Presentation av innovativ lösning för exponering av musikprodukt.

Tre huvudområden

1. Music Business

Navigera i den kreativa branschen med stenkoll på olika aktörer, produkter och tjänster. Lär dig hur pengar tjänas och affärsmöjligheter skapas, exempelvis genom olika typer av affärsmodeller och rättigheter.

2. Marknadsföring

Skapa framgångsrika strategier och utforska olika metoder, kring marknadskommunikation. Få inblick i digitala trender och nya plattformar, med förståelse för branschspecifika begrepp och användbara verktyg.

3. Entreprenörskap

Utveckla ett entreprenörstänk och lär dig att driva projekt, med verktyg som hjälper dig att sätta mål och värdera tid. Utforska både ledarskap och arbetskultur, för att skapa gemensamma mål och driva teams framåt.

Tidigare projektbeställare

Musikutbildning YH Online Riteband
Musikutbildning Yrkeshögskolan Dimberg
Musikutbildning YH Distans United
Musikutbildning Yrkeshögskolan Amuse
Musikutbildning YH Online Blixten
Musikutbildning Yrkeshögskolan Jubel
Musikutbildning YH Online Nent
Musikutbildning YH Distans Universal
Musikutbildning Yrkeshögskolan Warner

Branschen har ordet

" "
YH Utbildning Distans Musik Utvecklare Promoter

Music Business Developer har en bred definition och ger en övergripande bild av branschens olika delar, vilket jag tror är viktigt. En annan nyttig del är den tydliga kopplingen med arbetslivet, vilket gör det hela mer konkret.

Tomas Jernberg

- Grundare & Partner, Dimberg Jernberg Management.

En digital utbildningsarena

Här skapas nya modeller, idéer, strategier och arbetssätt -helt online. E-träffa personer från branschen och samarbeta praktiskt med klasskamrater, från var som helst. Planera livet bättre utifrån egna villkor genom en flexibel och interaktiv onlineutbildning, där nyfikenhet och självdisciplin är viktigt.

PS: Vi erbjuder särskilt pedagogiskt stöd för de som är i behov av detta i sina studier.

Utveckla framtidens bransch

Ansökan: Öppnar våren 2021
Programstart: Hösten 2021
Programavslut: Våren 2023
Övrigt: Avgiftsfri utbildning & studiemedel från CSN

FAQ

Upplev ett nytt sätt att lära online, genom vår flexibla och digitala kultur. Här sker studierna online på heltid (100%) under 2 år. Lektionerna hålls i vårt digitala klassrum varje vecka i utbildningen (undantag för LIA/praktik), mellan kl. 9-17. Cirka 12 h per vecka utgör schemalagd lektionstid, resterande 28 h är självstudier. Men för att kunna genomföra en interaktiv och praktisk onlineutbildning krävs det både självdisciplin och eget ansvar, likt en fysisk utbildning. Du behöver en fungerande dator med en stabil internetuppkoppling, samt en webbkamera och mikrofon/headset för att kunna delta på lektionerna. Utöver digitala möten, sker även 7 fysiska träffar totalt. Dessa hålls oftast i Stockholm och är inte obligatoriskt att delta på, även om vi varmt rekommenderar att delta. Där får du bland annat träffa övriga studenter, kursledare och ledningsgruppen. Mer information vid antagningsbesked!

Nej, detta är inte en kreativ utbildning på det viset. Den riktar sig istället till dig som är intresserad av att arbeta bakom musiken på branschsidan och någon typ av musikbolag. Exempelvis som A&R, marknadsförare, projektledare eller affärsutvecklare.

Vi rekommenderar inte att du jobbar under utbildningens gång, och särskilt inte med heltidsjobb. Kom ihåg att detta är heltidsstudier på 100%, alltså 40 h/vecka - under dagtid. För att kunna genomföra utbildningen är det viktigt att vara aktiv och interagera vid olika livetillfällen, som föreläsningar och grupparbeten. Genom erfarenhet vet vi att jobb påverkar studierna och engagemanget, på ett mycket negativt sätt. Tänk även på att utbildningen redan ger dig studiemedel från CSN, och kostar inget.

Från första dagen på utbildningen arbetar och förbereder vi studenterna för att gå ut på LIA/praktik. Du får även tillgång till en egen coach från branschen, genom vårt breda nätverk. Skolan hjälper även till med att hitta och tipsa om LIA-platser, men det är studenten själv som måste ansöka till företagen. Skolan ger dig gärna hjälp och stöttning längs vägen mot ditt drömjobb!

Varje yrkeshögskoleutbildning startas på grund av att samhället är i behov av just den kompetensen. YH-utbildningar finns inom många branscher, och ger goda jobbmöjligheter efter avslutad examen. Enligt MYH får 9 av 10 studenter jobb inom 1 år efter avslutad examen. Men du behöver själv lägga ner viljan och tiden för att nå dit. DMG Education bidrar med support och coachning längs vägen.

Utbildning Musik Online YH

Kontakt

För mer information, material eller övriga frågor är du varmt välkommen att kontakta utbildningsledare Niclas Gustafsson: niclas@dmgeducation.se.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning