Musikutbildning Online Music Business Developer

PROGRAM

MUSIC BUSINESS DEVELOPER


Vill du jobba inom framtidens musik- & underhållningsbransch? Detta är Sveriges enda YH-utbildning inom Music Business med onlinestudier, framtagen med branschen!

Framtidens musik- och underhållningsbransch

Musikbranschen växer worldwide och företagen jobbar hårt varje dag. Möjligheterna att skapa business inom musik är stora samtidigt som musik-talangen, kreatörerna och redskapen finns där mer redo än någonsin. Nu krävs det att branschen breddas med nya grymma personer från olika bakgrunder som har ett business-mindset och färska perspektiv. Det är här den här utbildningen kommer in. Och du. Varmt välkommen till oss och framtidens musik- och underhållningsbransch!

Music Business Developer är en praktisk och onlinebaserad Yrkeshögskoleutbildning, för dig som vill utforska arbetet bakom musiken och utveckla en professionell branschkarriär. Möt experter bakom musikscenen och få inblick i olika områden av branschen, helt online. Lär dig navigera med bred kompetens, bli utmanad med verkliga projekt från musikbolag och djupdyk i en yrkesroll genom praktik på arbetsplats.

2 års heltidsstudier

16 veckors praktik

YH/CSN berättigat

 • Information

 • Programstart:

  19 aug 2024

 • Programslut:

  29 maj 2026

 • Ansökan:

  Stänger 22 april 2024

 • Övrigt:

  Avgiftsfri Yh-utbildning med studiemedel från CSN

Yrkeshögskolan utbildning Musik

Arbeta bakom musiken

YH-programmet har skräddarsytts för aktuella behov i den växande musik- och underhållningsbranschen. Genom relevant kompetens, personlig coaching, verkliga projekt, lång praktikperiod och ett bredare nätverk ökar möjligheterna för arbete bakom musikscenen. Efter avslutad utbildning kan du påvisa efterfrågad kompetens genom ett examensbevis från DMG, när du glatt titulerar dig som Music Business Developer.

Bli exempelvis:

Projektledare
Marknadsförare
Affärsutvecklare
A&R/Artistutvecklare
Koordinator/Administratör

På exempelvis:

Startups och Techbolag
Musikbolag och Musikförlag
Managements och Bokningsbolag
Event- och Produktionsbolag
Intresseorganisationer

Skapa praktiska lösningar

Upplev en praktisk onlineutbildning, från var som helst. DMG Education kombinerar effektiv onlinepedagogik med verkliga projekt från branschen. Exempel på tidigare projektbeställningar:

Målgruppsanalys för en aktuell artist från musikbolag.

Konceptutveckling för en väldigt nischad musikfestival.

Marknadsplan för strategin bakom en artists onlinenärvaro.

Presentation av innovativ lösning för exponering av musikprodukt.

Tre huvudområden

1. Music Business

Navigera i den kreativa branschen med stenkoll på olika aktörer, produkter och tjänster. Lär dig hur pengar tjänas och affärsmöjligheter skapas, exempelvis genom olika typer av affärsmodeller och rättigheter.

2. Marknadsföring

Skapa framgångsrika strategier och utforska olika metoder, kring marknadskommunikation. Få inblick i digitala trender och nya plattformar, med förståelse för branschspecifika begrepp och användbara verktyg.

3. Entreprenörskap

Utveckla ett entreprenörstänk och lär dig att driva projekt, med verktyg som hjälper dig att sätta mål och värdera tid. Utforska både ledarskap och arbetskultur, för att skapa gemensamma mål och driva teams framåt.

Tidigare projektbeställare

Branschen har ordet

Se ledningsgrupp

" "
YH Utbildning Distans Musik Utvecklare Promoter

Jag önskar Music Business Developer fanns när jag skulle plugga. Varje år när vi sitter med kursplanen tänker jag detsamma – den här utbildningen skulle jag ha velat gå. Varenda kurs är intressant och lärorik och det tighta samarbetet och närheten till branschen gör den bara än mer intressant.

Mona Aghai Berg

- Founder, All About Music

" "
YH Utbildning Distans Musik Utvecklare Promoter

Music Business Developer har en bred definition och ger en övergripande bild av branschens olika delar, vilket jag tror är viktigt. En annan nyttig del är den tydliga kopplingen med arbetslivet, vilket gör det hela mer konkret

Tomas Jernberg

- Manager & Partner, Monza Music Entertainment

" "
YH Utbildning Distans Musik Utvecklare Promoter

Vi har en ökad efterfrågan på kompetenser och färdigheter inom marknadsföring för att utveckla och etablera både dagens och morgondagens stjärnor.

Joakim Johansson

- Managing Director, Universal Music Sweden

" "
YH Utbildning Distans Musik Utvecklare Promoter

Utbildningen är en bra grundförutsättning för att kunna vara med och driva musikbranschens utveckling. De arbetslivsrelaterade delarna av utbildningen är viktiga då man kan få ta del av hur det fungerar på en arbetsplats och hur man faktiskt och praktiskt arbetar på ett företag inom musikbranschen. Väl på praktiken är det bara att visa vad man går för, vara nyfiken och lyhörd - och tillsammans med rätt attityd kan man komma långt.

Jenny Ericsson

- Director of Sweden, The Orchard

" "
YH Utbildning Distans Musik Utvecklare Promoter

Branschen växer, professionaliseras och förändras i snabb takt. Just denna förändring tar Music Business Developer tillvara på och ser till att de som vill vara med och bygga morgondagens musik- och underhållningsbransch får den kunskap och verktyg de behöver.

Sebastian Lindroth Ahl

- Co-founder, Vast & Awesome

" "
YH Utbildning Distans Musik Utvecklare Promoter

Musikbranschen är i konstant förändring vilket tvingar till ödmjukhet från alla håll. Det gör att det finns en öppenhet och vilja att ta in nya perspektiv och idéer från människor som vill in i branschen för att lära sig och skapa nya möjligheter. DMG öppnar dörrar direkt in till den yrkesverksamma delen av industrin, så du kan börja praktisera dina nya kunskaper i verkliga livet på en gång.

Revin Baban

- Founder, Rev45 & Artist Manager, Sqream Management

En digital utbildningsarena

Här möts vi helt online för att skapa nya modeller, idéer, strategier och arbetssätt. E-träffa branschpersoner och samarbeta praktiskt med klasskamrater, från var som helst. Planera livet bättre utifrån egna villkor genom en interaktiv onlineutbildning, där nyfikenhet och självdisciplin är viktigt.

PS: Vi erbjuder särskilt pedagogiskt stöd för de av oss som är i behov av detta i sina studier

Utveckla framtidens bransch

Programstart: 19 aug 2024
Programslut: 29 maj 2026
Ansökan: Stänger 22 april 2024
Övrigt: Avgiftsfri utbildning & studiemedel från CSN

FAQ

Upplev ett nytt sätt att lära online, genom vår flexibla och digitala kultur. Här sker studierna online på heltid (100%) under 2 år. Lektionerna hålls i vårt digitala klassrum varje vecka i utbildningen (undantag för LIA/praktik), mellan kl. 9-17. Cirka 12 h per vecka utgör schemalagd lektionstid, resterande 28 h är självstudier. Men för att kunna genomföra en interaktiv och praktisk onlineutbildning krävs det både självdisciplin och eget ansvar, likt en fysisk utbildning. Du behöver en fungerande dator med en stabil internetuppkoppling, samt en webbkamera och mikrofon/headset för att kunna delta på lektionerna. Utöver digitala möten, sker även 7 fysiska träffar totalt. Dessa hålls oftast i Stockholm och är inte obligatoriskt att delta på, även om vi varmt rekommenderar att delta. Där får du bland annat träffa övriga studenter, kursledare och ledningsgruppen. Mer information vid antagningsbesked!

Nej, detta är inte en kreativ utbildning på det viset. Den riktar sig istället till dig som är intresserad av att arbeta bakom musiken och artisterna, på branschsidan och någon typ av musikbolag. Exempelvis som A&R, marknadsförare, projektledare eller affärsutvecklare. Utbildningen riktar sig alltså INTE till kreatörer, artister eller låtskrivare som vill skapa eller lyfta egen kreativ karriär - vilket är viktigt för oss att poängtera.

Vi rekommenderar inte att du jobbar under utbildningens gång, och särskilt inte med heltidsjobb. Kom ihåg att detta är heltidsstudier på 100%, alltså 40 h/vecka - under dagtid. För att kunna genomföra utbildningen är det viktigt att vara aktiv och interagera vid olika livetillfällen, som föreläsningar och grupparbeten. Genom erfarenhet vet vi att jobb påverkar studierna och engagemanget, på ett mycket negativt sätt. Tänk även på att utbildningen redan ger dig studiemedel från CSN, och kostar inget.

Skolan ansvarar och ser till att alla erbjuds en plats, och hjälper även till med att tipsa om LIA-platser som studenterna själva söker till.

Varje yrkeshögskoleutbildning startas på grund av att den aktuella branschen är i behov av olika specifika kompetenser. YH-utbildningar finns inom många branscher, och ger goda jobbmöjligheter efter avslutad examen. Enligt MYH får 9 av 10 studenter jobb inom 1 år efter avslutad examen. Men du behöver själv lägga ner viljan och tiden för att nå dit. DMG Education bidrar med support och coachning längs vägen.

Utbildning Musik Online YH

Kontakt

För mer information, material eller övriga frågor är du varmt välkommen att kontakta utbildningsledare Niclas Gustafsson: niclas@dmgeducation.se.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning