Musikutbildning Online Music Business

Onlinekurs

MUSIC BUSINESS


Vill du utveckla artistkarriärer och professionella musikprojekt? Denna diplomkurs ger dig inblick i bakomliggande processer med viktiga verktyg, från branschexperter.

Utveckla framtidens stjärnor

Nya artister dyker upp konstant och det släpps över 40 000 låtar varje dag på enbart Spotify. Därför blir personerna runt kreatören allt viktigare för att nå igenom bruset, men rollerna behöver professionaliseras för mer långsiktig framgång.

Music Business är en praktisk och onlinebaserad diplomkurs för att kunna utveckla kreativa projekt inom musikbranschen. Under kursen får du e-träffa deltagare från hela landet och branschexperter inom olika områden, för att bolla värdefulla lärdomar och insiktsfulla erfarenheter. Ta del av självstudiematerial när det passar dig, med fördjupning kring allt från branschkunskap och artistutveckling till livemusik och marknadsföring. Efter avklarad kurs blir du certifierad och erhåller ett diplom i Music Business från DMG Education.

8 veckor

Onlinebaserat

Branschexperter

 • Information

 • Kurslängd:

  8 veckor

 • Kursstart:

  Återkommer 2024

 • Ansökan:

  Under utveckling

 • Kursavgift:

  7 950 kr. Delbetalning möjligt + Nöjdhetsgaranti

Nödvändiga kunskapsområden

1. Målsättning & Karriärplanering

Förstå vikten utav att värdera tid och jobba med tydliga mål i denna kreativa bransch. Här får du konkret kunskap med effektiva verktyg som skapar rätt förutsättningar, både för kommande projekt och din egen branschkarriär.

2. Branschkunskap & Upphovsrätt

När du vet hur musikbranschen fungerar, är det lättare att arbeta i den. Här får du en genomgång av hur dagens musikbransch ser ut och vilka aktörer som finns i den. Du lär dig dessutom grunden för musikbranschen; upphovsrätt!

3. Artistutveckling & Management

Dagens management behöver professionaliseras. Få inblick i arbetet bakom att utveckla artister och kreatörer, samt hur deras karriärer kan optimeras i ditt kreativa projekt. Lär dig hur rollen agerar, samt vilka andra parter som finns.

4. Livemusik & Arrangörskap

Den största intäktskällan inom musikbranschen kommer från livemusik. Här får du verktyg för att boka, planera och genomföra exempelvis en konsert eller turné. Få koll på allt från roller och pengaströmmar till avtal och uppföljning.

5. Marknadsföring & Försäljning

En av de vanligaste frågorna idag är "hur når jag igenom bruset?”. Här får du branschspecifika metoder för att kunna marknadsföra och sälja musik. Hjälp dagens artister framåt, med fokus på digitala strategier och sociala medier.

6. Affärsmodeller & Plattformar

Digitalisering har minst sagt påverkat musikbranschen. Få en överblick av hur musik hamnar på streamingtjänster och hur spellistor funkar. Förstå framtidens teknologier som Artificiell Intelligens, Blockchain och Internet of Things.

8 veckor

med spännande kunskap och ny inspiration.

5 h/vecka

med 3 h liveföreläsningar & 2 h självstudier.

8 FÖRELÄSNINGAR

med erfarna experter från branschen.

Ditt unika kurspaket:

onlinekurs musik ikon

8 exklusiva onlineföreläsningar med Q&A

onlinekurs musik ikon

2 timmar av självstudiematerial per vecka

onlinekurs musik ikon

Personlig 1-on-1 coaching & vägledning

onlinekurs musik ikon

1 slutprojekt med eget praktiskt case

onlinekurs musik ikon

Nätverk av framtida branschkollegor

onlinekurs musik ikon

Diplom certifierat av DMG Education

Läs mer i FAQ

Vem ska gå kursen?

Detta är en professionell diplomkurs för dig som är redo att utveckla artistkarriärer och musikprojekt, antingen utifrån ett nuvarande projekt som du jobbar med eller utveckla en tidigare idé. Du har egen vilja för att jobba med management, på skivbolag, inom bokning eller förlag - vi önskar hjälpa dig att utveckla denna vilja till något konkret tillsammans med föreläsarna och ett nätverk av framtida branschkollegor. Kursen består till stor del av självstudier och föreläsningar under kvällstid, det passar alltså även dig som vill kombinera studier med jobb. Upplägget är anpassat för aktivt deltagande, i syfte att utveckla din branschkarriär till nästa nivå, vilket innebär att kursen inte passar de som enbart söker grundläggande branschkunskap (se istället Music Industry Fundamentals).

E-träffa branschexperter

onlinekurs musik branschexpert
Tomas Jernberg
Grundare & Partner, Dimberg Jernberg MGT

Berättar om arbetet inom management. Tomas startade sin egen karriär som manager i början av 2000-talet, med artister som HammerFall och Mustasch. Han mellanlandade sedan på Warner Music, tills han startade managementbolaget Dimberg Jernberg management med representation av artister som Roxette, Per Gessle, Nause, Peter Jöback, Jonas Åkerlund m.fl. Hör mer i Musikbranschpodden avsnitt #2 & avsnitt #42

onlinekurs musik branschexpert
Revin Baban
Artistmanager & Konsult, Rev45

Går igenom artistutveckling från en artists perspektiv. Revin har arbetat med marknadsföring och sälj inom underhållningsindustrin som anställd på några av de största bolagen såsom Warner Music, Activision Blizzard, MTG Radio. På senare tid har hon arbetat som Head of Label på musikbolaget Northbound Music Group och grundat egna managementbolaget Rev45. Hör mer i Musikbranschpodden avsnitt avsnitt #18 & avsnitt #48

onlinekurs musik branschexpert
Stefan Palmquist
VP Sales, Mediatool & Grundare, Dist Sthlm

Fokuserar på digital marknadsföring och sociala medier. Stefan har arbetat som nordisk försäljningschef på bland annat Spotify, med mångårig bakgrund från mediebranschen. Han startade inom mer traditionella medier, men siktade in sig tidigt på digitala medier. Efter nära 20 år i mediebranschen, har han fortfarande brinnande intresse och nyfikenhet kring nya saker. Hör mer i Musikbranschpodden avsnitt #25 & avsnitt #44

onlinekurs musik branschexpert
Narin Karadaghi
Chefsjurist, Amuse

Narin Karadaghi jobbar på svenska musikbolaget amuse, där ser hon över företagets affärer och driver ett internationellt legal-team. Hon har länge utmanat underhållningsbranschens lagliga strukturer och ger här nya perspektiv på hur man kan skapa rättvisa deals och maximera värde för samtliga parter. Tidigare arbetsgivare inkluderar världsledande PC-spelsbolaget Paradox Interactive samt svenska distributionskollegan Record Union. Hör mer i Musikbranschpodden avsnitt #109

onlinekurs musik branschexpert
Daniel Johansson
Musikbranschforskare & Skribent

Undervisar kring nya tekniska plattformar och affärsmodeller. Daniel har under årens lopp jobbat med många svenska rättighetsorganisationer, musikbolag och förlag på olika sätt. Som musikbranschforskare ligger fokus på teknik och ekonomi kring digitala distribution, han skriver och analyserar även i musikbranschens officiella nyhetsorgan musikindustrin.se - Hör mer i Musikbranschpodden avsnitt #35 & avsnitt #98

onlinekurs musik branschexpert
Lina Pettersson
Co-Owner, The Satchi Six

Lina har hållit på med musik i olika former sedan tonåren. Arrangörskapet tog fart under högstadiet, men har under åren även jobbat med bl.a. musikjournalistik, marknadsföring och projektledning. Detta tog henne till Live Nation som bland annat bokningsagent och Head of Sales, innan hon blev ansvarig för hela Live Nations svenska avdelning och agentur. Numera är hon delägare på The Satchi Six som är ett skivbolag, management och liveagentur.

onlinekurs musik branschexpert
Andreas Andersson
VD, DMG & Värd, Musikbranschpodden

Inleder kursen med målsättning och självutveckling. Andreas har bland annat spelat i band och varit turnéledare. Så småningom ville han hjälpa band att bli deras egen manager, och göra branschkunskap mer tillgänglig över hela landet. Detta ledde honom till att grunda DMG och dela kunskap med inflytelserika branschpersoner även som värd i Musikbranschpodden. Hör mer i poddavsnitten #27, #28, #58, #68 & #78

DMG Education får snittbetyget 4,8 av 5 från deltagare

Vad tycker deltagarna?

Läs intervjuartiklar
" "

Jag tyckte att upplägget kändes rimligt och därmed genomförbart inom den tidsram som estimerades. Detta är andra kursen jag läser från DMG’s kursutbud och jag kan varmt rekommendera denna skola.

Daniel Talcoth

- Tidigare deltagare & DMG:are

" "

Omfattande kursinnehåll som ger en fördjupad inblick i hur digitala plattformar faktiskt fungerar idag, med tips på hur man kan gå tillväga för att marknadsföra sin musik på ett effektivare sätt.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Onlineutbildning är helt klart ett bra alternativ för dig som vill plugga var du vill och när du vill, en bra lösning för mig som jobbar om dagarna. Jag har fått bättre förståelse kring marknadsföring, och vet nu de fokusområden som jag kommer inrikta mig mot.

Charlotta Linnell

- Tidigare deltagare & DMG:are

" "

Helt klart en kurs som jag skulle rekommendera till andra. Den här kursen kan du göra vid sidan av jobb eller andra studier utan problem, och ger en bra grund att stå på.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Grymma livetillfällen och bra med inspelat material. Bra att även få "träffa" sina kurskamrater live. Pedagogiskt upplagd och ganska okomplicerad.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Väldigt bra kursledare som hade tydliga genomgångar, pedagogiskt och metodiskt upplagt. Gillade även den historiska tillbakablicken, som för mig la en solid grund att stå på, och en större förståelse för hur snabbt tekniken verkligen går framåt. Att hela tiden hänga med, våga experimentera och testa nyheter utan att egentligen förstå fullt ut vart det kommer leda.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Kursledaren var otroligt bra och noggrann, samtidigt som jag lärt mig jättemycket från alla kurskamrater.

Vanessa Eriksson

- Tidigare deltagare & DMG:are

" "

Otroligt inspirerande och härlig kursledare. Bra struktur på kursen! Ordning och reda, metodiskt och pedagogiskt! Finns en fin grundkänsla i ledning och upplägg, signalerar schyssthet!

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Klar och tydlig handledning. Otroligt skön grupp att diskutera med. Bra exempel som gjorde det lättare att förstå alla ämnen. Livetillfällena har varit en styrka i allmänhet.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Otroligt duktiga och inspirerande lärare! Det passade mig väldigt bra att få kunskapen berättad för mig på detta sätt, och kunna gå tillbaka för att lyssna om på saker som man inte riktigt förstod första gången man lyssnade.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Det har varit skönt med möjligheten att kunna plugga i sin takt, och att "bara" ha livetillfälle varannan vecka som ett tidsbokat "måste".

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Kursen erbjuder en inblick i de olika aspekterna av livebranschen, utbyte med andra människor med samma intresse, samt kursledare som arbetar inom branschen och har stora kunskaper om den!

Lina Forssell

- Tidigare deltagare & DMG:are

" "

Jag har fått en mycket klarare bild av hur den delen av branschen fungerar. Rollerna involverade i processen och deras ansvarsområden har också blivit tydligare.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Jag tycker att denna utbildning var väldigt lärorik! Det var bra och trevliga föreläsare, vilket gör det så mycket roligare. Väldigt bra och roligt koncept, då man kan ta sin egen tid till modulerna och uppgifterna. Jag skulle definitivt kunna tänka mig att läsa fler kurser på DMG Education!

Linnea Dellert

- Tidigare deltagare & DMG:are

" "

Kursledaren har lyssnat och svarat på våra frågor och tankar, på ett pedagogiskt sätt. Förklarat allt och resonerat kring olika frågeställningar. Även fördel att hon arbetar med vad hon undervisar, och kan relatera exempel till vardagen. Kurskamraterna har även lärt mig mycket.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

DMG är ett väldigt seriöst företag och min upplevelse av kursen var väldigt bra. Den var väldigt ingående på dom olika rollerna inom bokning, och vem som gjorde vad i ett bokningsbolag. Livetillfällena var ett utmärkt sätt att få sin röst hörd, och ställa de frågor jag haft under dom olika modulerna. Överlag så är det helt klart värt att gå för dig som funderar på att jobba inom bokning!

Andreas Larsson

- Tidigare deltagare & DMG:are

" "

Det har varit superbra att man kunnat se livetillfällena i efterhand, när man fått förhinder. Men även att man haft fortsatt tillgång till materialet i modulerna efter varje avslutad modul. Lyhörda kursledare.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

Affärsutveckla kreativt projekt

Kurslängd: 8 veckor
Kursstart: Under utveckling
Ansökan: Återkommer 2024
Kursavgift: 7 950 kr. Delbetalning möjligt, 2 eller 3 månader
Nöjdhetsgaranti: Pengarna tillbaka inom 25 dagar, om du inte är 100% nöjd

FAQ

Diplomkurserna är 8 veckor med studietid på ungefär 5 h/vecka totalt - där 3h/vecka består av onlineföreläsningar live (8 st) under kvällstid samt 2h/vecka består av självstudier när det passar dig. Det fungerar alltså även för dig som vill kombinera studier med jobb.

Där deltar du vid onlinebaserade föreläsningar, workshops och coachning. Utöver detta finns självstudiematerial som du kan ta del av när det passar dig i form utav videos, pdf, mallar och länkar. Inför varje ny onlineföreläsning släpps material och frågeställningar, som du kan ta del av antingen innan eller efter föreläsningen. Upplägget är anpassat för aktivt deltagande, i syfte att utveckla din karriär till nästa nivå, vilket innebär att kursen inte passar de som enbart söker grundläggande branschkunskap (se istället Music Industry Fundamentals). Efter avklarad kurs blir du certifierad och erhåller ett diplom från DMG Education, med fortsatt tillgång till kursmaterialet upp till en månad efter kursen.

Ja, att ha en fungerande webbkamera och mikrofon/headset är en av grundförutsättningarna för att gå kursen. Utan detta kommer du inte få ut 100% av kursen.

Nej, kursen har inga fysiska träffar. Allt sker online, även kommunikation och interaktion.

Nej, våra onlinekurser är inte CSN berättigade, men vi erbjuder möjlighet till delbetalning av kursavgiften.

Om du klarat av alla moment och inlämningar i kursen postar vi ditt diplom några veckor efter kursavslut.

DMG Education har ett välrenommerat rykte hos branschen, med ett brett nätverk som antingen känner till våra utbildningar eller själva gått våra företagsutbildningar. Med ett diplom från DMG Education bygger du mer trovärdighet efter slutförd kurs, då det påvisar att du lärt dig nödvändiga kunskaper och färdigheter.

Du får bra förutsättningar med större möjlighet till arbete och affärer efter kursen, men du behöver själv lägga ner viljan och tiden för att nå dit. DMG Education bidrar gärna med support och coachning längs vägen!

Efter att du har skickat in din ansökan med personlig motivation, så går vi igenom denna och du får svar inom 7 dagar med ett antagningsbesked. Vid antagning kan du välja att betala hela summan eller delbetala(2-3 månader) med faktura. För att bli slutligt antagen, behöver du bekräfta kursplatsen inom 5 dagar. PS: Ansökan är alltså inte bindande förrän du blivit antagen och sen tackat ja till kursplatsen.

Kontakta oss

Vill du ha mer information? Svårt för att bestämma dig? Kanske boka in ett möte? Chatta gärna med oss eller maila kursledare Andreas Andersson på andreas@dmgeducation.se.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning