Musikutbildning Online Artister

Onlinekurs

INDEPENDENT ARTIST


Vill du utveckla egen karriär som artist eller band? Denna diplomkurs ger dig nödvändig kunskap och rätt verktyg, för att kunna navigera mot en mer framgångsrik artistkarriär.

Eget professionellt artistprojekt

Musikbranschen blir mer demokratisk för dagens artister och nya möjligheter skapas genom digitalisering. Därför har det blivit allt viktigare att kunna navigera det nya landskapet och samtidigt förstå branschens grunder för en framgångsrik artistkarriär.

Independent Artist är en praktisk och onlinebaserad diplomkurs för dig som vill vidareutveckla eller strukturera upp ditt eget artistprojekt. Under kursen deltar du i digitala workshops och e-träffar deltagare från hela landet, för att bolla värdefulla lärdomar och insiktsfulla erfarenheter. Ta del av självstudier med videomaterial från branschexperter inom olika områden, när det passar dig, med fördjupning inom allt från marknadsföring och projektplanering till rättigheter och livemusik. Efter avklarad kurs blir du certifierad och erhåller ett diplom som Independent Artist från DMG Education.

8 veckor

Onlinebaserat

Branschexperter

 • Information

 • Kurslängd:

  8 veckor

 • Kursperiod:

  15 april - 7 juni 2024

 • Ansökan:

  Stänger 10 april 2024

 • Kursavgift:

  Nu 2 995 kr (ord. 3 995 kr från 1 april 2024) - går att delbetala på 2 månader.

Nödvändiga kunskapsområden

1. Målsättning & Karriärplanering

Som artist eller kreatör är det viktigt att kunna värdera tid och jobba med tydliga mål, för att skapa rätt förutsättningar i karriären. Här får du konkret kunskap med effektiva verktyg, så att du kan fokusera tid och energi på rätt saker.

2. Branschkunskap & Upphovsrätt

Förståelse för hur musikbranschen fungerar är en god förutsättning för att navigera mot karriärsdrömmar. Här får du grundläggande branschkunskap, samt genomgång av rättigheter och hur pengar tjänas med avtal och procent.

3. Artistutveckling & Management

För att kunna utveckla din egen karriär behövs koll på vad som kan göras själv och när du behöver hjälp. Här får du en genomgång av olika roller och vilka personer du kan behöva, för att bygga ett team runt dig mot framgång.

4. Livemusik & Arrangörskap

Livespelningar spelar en stor roll i en artists karriär, och är den största delen inom musikbranschen. Här får du inblick i hur det fungerar och hur du kan skapa eller optimera fler livetillfällen i din karriär, som artist eller kreatör.

5. Marknadsföring & Försäljning

När kostnad för musikdistribution i princip blivit noll, har en allt vanligare fråga blivit: "hur når jag igenom bruset?”. Här läggs fokus på digitala strategier och sociala medier, för att utveckla din marknadsföringsstrategi och “sälja” musik.

6. Affärsmodeller & Plattformar

Digitalisering har minst sagt påverkat musikbranschen. Få en överblick av hur musik hamnar på streamingtjänster och hur spellistor funkar. Förstå framtidens teknologier som Artificiell Intelligens, Blockchain och Internet of Things.

8 veckor

med spännande kunskap och ny inspiration.

5 h/vecka

inklusive studiematerial & livetillfällen.

5 livetillfällen

med 1 hybridträff & 4 digitala workshops.

Ditt unika kurspaket:

onlinekurs musik ikon

5 interaktiva livetillfällen med övriga deltagare

onlinekurs musik ikon

Exklusivt videomaterial för egna självstudier

onlinekurs musik ikon

Arbete med eget praktiskt case under kursen

onlinekurs musik ikon

Tillgång till kursmaterialet efter kursen

onlinekurs musik ikon

Nätverk av framtida branschkollegor

onlinekurs musik ikon

Diplom certifierat av DMG Education

Läs mer i FAQ

Vem ska gå kursen?

Detta är en komplett diplomkurs anpassat för artister och kreatörer som vill kontrollera eller utveckla sitt artistprojekt, ur ett affärsmässigt perspektiv. Du vill exempelvis få ökad självmedvetenhet, för att kunna spegla din image och bygga varumärke. Kursen går igenom nödvändiga verktyg och olika plattformar, för att kunna nå ut och påverka rätt lyssnare. Vi vill hjälpa dig att få upp gnistan, tillsammans med ett nätverk av likasinnade deltagare. Kursen består till stor del av självstudier och livetillfällen under kvällstid, det passar alltså även dig som vill kombinera studier med jobb. Upplägget är anpassat för aktivt deltagande, i syfte att utveckla din karriär till nästa nivå, vilket innebär att kursen inte passar dig som enbart söker grundläggande branschkunskap (se då istället Music Industry Fundamentals).

Studiematerial med experter

onlinekurs musik branschexpert
Tomas Jernberg
Grundare & Partner, Dimberg Jernberg MGT

Berättar om arbetet inom management. Tomas startade sin egen karriär som manager i början av 2000-talet, med artister som HammerFall och Mustasch. Han mellanlandade sedan på Warner Music, tills han startade managementbolaget Dimberg Jernberg management med representation av artister som Roxette, Per Gessle, Nause, Peter Jöback, Jonas Åkerlund m.fl. Hör mer i Musikbranschpodden avsnitt #2 & avsnitt #42

onlinekurs musik branschexpert
Revin Baban
Artistmanager & Konsult, Rev45

Går igenom artistutveckling från en artists perspektiv. Revin har arbetat med marknadsföring och sälj inom underhållningsindustrin som anställd på några av de största bolagen såsom Warner Music, Activision Blizzard, MTG Radio. På senare tid har hon arbetat som Head of Label på musikbolaget Northbound Music Group och grundat egna managementbolaget Rev45. Hör mer i Musikbranschpodden avsnitt avsnitt #18 & avsnitt #48

onlinekurs musik branschexpert
Stefan Palmquist
VP Sales, Mediatool & Grundare, Dist Sthlm

Fokuserar på digital marknadsföring och sociala medier. Stefan har arbetat som nordisk försäljningschef på bland annat Spotify, med mångårig bakgrund från mediebranschen. Han startade inom mer traditionella medier, men siktade in sig tidigt på digitala medier. Efter nära 20 år i mediebranschen, har han fortfarande brinnande intresse och nyfikenhet kring nya saker. Hör mer i Musikbranschpodden avsnitt #25 & avsnitt #44

onlinekurs musik branschexpert
Narin Karadaghi
Chefsjurist, Amuse

Narin Karadaghi jobbar på svenska musikbolaget amuse, där ser hon över företagets affärer och driver ett internationellt legal-team. Hon har länge utmanat underhållningsbranschens lagliga strukturer och ger här nya perspektiv på hur man kan skapa rättvisa deals och maximera värde för samtliga parter. Tidigare arbetsgivare inkluderar världsledande PC-spelsbolaget Paradox Interactive samt svenska distributionskollegan Record Union. Hör mer i Musikbranschpodden avsnitt #109

onlinekurs musik branschexpert
Daniel Johansson
Musikbranschforskare & Skribent

Undervisar kring nya tekniska plattformar och affärsmodeller. Daniel har under årens lopp jobbat med många svenska rättighetsorganisationer, musikbolag och förlag på olika sätt. Som musikbranschforskare ligger fokus på teknik och ekonomi kring digitala distribution, han skriver och analyserar även i musikbranschens officiella nyhetsorgan musikindustrin.se - Hör mer i Musikbranschpodden avsnitt #35 & avsnitt #98

onlinekurs musik branschexpert
Lina Pettersson
Co-Owner, The Satchi Six

Lina har hållit på med musik i olika former sedan tonåren. Arrangörskapet tog fart under högstadiet, men har under åren även jobbat med bl.a. musikjournalistik, marknadsföring och projektledning. Detta tog henne till Live Nation som bland annat bokningsagent och Head of Sales, innan hon blev ansvarig för hela Live Nations svenska avdelning och agentur. Numera är hon delägare på The Satchi Six som är ett skivbolag, management och liveagentur.

onlinekurs musik branschexpert
Andreas Andersson
VD, DMG & Värd, Musikbranschpodden

Inleder kursen med målsättning och självutveckling. Andreas har bland annat spelat i band och varit turnéledare. Så småningom ville han hjälpa band att bli deras egen manager, och göra branschkunskap mer tillgänglig över hela landet. Detta ledde honom till att grunda DMG och dela kunskap med inflytelserika branschpersoner även som värd i Musikbranschpodden. Hör mer i poddavsnitten #27, #28, #58, #68 & #78

DMG Education får snittbetyget 4,8 av 5 från deltagare

Vad tycker deltagarna?

Läs intervjuartiklar
" "

Kursen var väldigt rolig och välplanerad! Uppgifterna var väldigt givande eftersom man ofta fick applicera dem på sitt eget artisteri. Jag har ett nytt driv efter kursen!

Elvira Lundahl

- Tidigare deltagare & DMG:are

" "

Jag fick veta saker som jag önskade att jag visste för tre år sedan. Mycket handfast material med inspirerande tankar och idéer, som kan ta mig närmare mina mål som DIY-artist och hjälpa mig i arbetet.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Man får bra och nödvändig branschkunskap samtidigt som man får kunskap inom kommunikation, musikjuridik och hur man bygger en artistkarriär. Är väldigt nöjd!

Lukas Lidholm

- Tidigare deltagare & DMG:are

" "

Givande innehåll, som får en att tänka till och påbörja sin musikresa. Det har givit mig mycket mer klarhet i vilken väg jag vill gå samt hjälpt mig definiera vem jag är som artist.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Jag är så glad över att jag valde denna utbildning, så himla bra konstruerad. Har fått med mig otroligt mycket kunskap om de olika ämnen som kursen innefattar och har redan fått användning utav dess innehåll i min egen musikresa. Väldigt kompetent kursledare med ovärderlig erfarenhet och information. Rekommenderas starkt till alla independent artister som försöker navigera sig själva igenom dagens djungel av musikbransch!

Marwah Feniri

- Tidigare deltagare & DMG:are

" "

Har definitivt lärt mig många användbara tips kring hur jag kan använda olika plattformar, hantera sociala medier samt en grundläggande insikt i det ekonomiska och rättsliga kring musikbranschen. Jag tror att många skulle uppskatta att få ta del av ämnena i denna kurs!

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Har kunnat ställa konkreta frågor till en kursledare som har väldigt stor erfarenhet vid livetillfällena, vilket gör att det känns trovärdigt. Roliga och intressanta uppgifter och exempel om artister.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

Utveckla eget artistprojekt

Kurslängd: 8 veckor
Kursperiod: 15 april - 7 juni 2024
Ansökan: Stänger 10 april 2024
Kursavgift: Nu 2 995 kr (ord. 3 995 kr från 1 april 2024) - går att delbetala på 2 månader
Nöjdhetsgaranti: Pengarna tillbaka inom 25 dagar, om du inte är 100% nöjd

FAQ

Diplomkurserna är 8 veckor med studietid på ungefär 5 h/vecka totalt - vilket inkluderar livetillfällen(5 st) under kvällstid samt självstudier när det passar dig.

Första livetillfället sker i Stockholm med möjlighet till digital uppkoppling, för introduktion och presentation, samt övriga fyra interaktiva livetillfällen sker digitalt genom Zoom - där du kan fördjupa dig, samarbeta med kurskamrater, diskutera aktuella ämnen och ställa dina frågor. Självstudiematerialet kommer i form av videos, pdf, mallar och länkar. Inför varje ny onlineföreläsning på måndagar släpps material och frågeställningar på vår plattform Itslearning, som du kan ta del av antingen innan eller efter föreläsningen.

Kursen är strukturerad för att passa ett hektiskt schema, och fungerar alltså även för dig som vill kombinera studier med jobb. Upplägget är anpassat för aktivt deltagande, i syfte att utveckla din karriär till nästa nivå, vilket innebär att kursen inte passar de som enbart söker grundläggande branschkunskap (se istället Music Industry Fundamentals).

Efter avklarad kurs blir du certifierad och erhåller ett diplom från DMG Education, med fortsatt tillgång till kursmaterialet upp till en månad efter kursen.

Ja, att ha en fungerande webbkamera och mikrofon/headset är en av grundförutsättningarna för att gå kursen. Utan detta kommer du inte få ut 100% av kursen.

Första livetillfället sker som en hybridträff, där det finns möjlighet att både ses fysiskt i Stockholm och delta digitalt genom Zoom. Första livetillfället fokuserar på introduktion och presentation med deltagare, medan övriga fyra livetillfällen fokuserar mer på interaktion som digitala workshops.

Nej, våra onlinekurser är inte CSN berättigade, men vi erbjuder möjlighet till delbetalning av kursavgiften.

Om du klarat av alla moment och inlämningar i kursen postar vi ditt diplom några veckor efter kursavslut.

DMG Education har ett välrenommerat rykte hos branschen, med ett brett nätverk som antingen känner till våra utbildningar eller själva gått våra företagsutbildningar. Med ett diplom från DMG Education bygger du mer trovärdighet efter slutförd kurs, då det påvisar att du lärt dig nödvändiga kunskaper och färdigheter.

Du får bra förutsättningar med större möjlighet till arbete och affärer efter kursen, men du behöver själv lägga ner viljan och tiden för att nå dit. DMG Education bidrar gärna med support och coachning längs vägen!

Efter att du har skickat in din ansökan med personlig motivation, så går vi igenom denna och du får svar inom 7 dagar med ett antagningsbesked. Vid antagning kan du välja att betala hela summan eller delbetala (2-3 månader) med faktura. För att bli slutligt antagen, behöver du bekräfta kursplatsen inom 5 dagar. PS: Ansökan är alltså inte bindande förrän du blivit antagen och sen tackat ja till kursplatsen.

Kontakta oss

Vill du ha mer information? Svårt för att bestämma dig? Kanske boka in ett möte? Chatta gärna med oss eller maila kursledare Andreas Andersson på andreas@dmgeducation.se.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning