Musikutbildning Företag Label Rights

Företagslösningar

LABEL RIGHTS


Exklusivt framtagen kurs i samarbete med Ifpi Sverige, musikbolagens bransch- och rättighetsorganisation. Utbildningen fokuserar på de grundläggande delarna inom upphovsrätt och rättigheter.

Om kursen

Label Rights är en onlinebaserad kurs som erbjuds till både privatpersoner och Ifpi Sveriges många medlemsbolag, som tillsammans representerar cirka 95% av den totala skivmarknaden i Sverige. Kursen syftar till att höja kompetensen hos svenska musikbolag och branschen i helhet, kring de fundamentala delarna inom upphovsrätt och rättigheter. Några av de som är med och föreläser är Jan Rosén (professor i civilrätt och upphovsrätt), Åsa Enström (f.d. jurist på BMG) och Jerker Edström (VD och partner på Ström Advokatbyrå).

Relevant branschkunskap

1. Grunderna i upphovsrätt och musikbranschöversikt

Vilka är upphovsrättens grundläggande delar? Få en tydligare branschöversikt med genomgång av skillnader, mellan artist och upphovsperson samt mellan musikbolag och förlag. Få koll på viktiga begrepp och aktörer, såsom Ifpi och deras roll.

2. Övriga aktörer i musikbranschen

Vilka andra aktörer finns där ute? Få koll på olika organisationer som exempelvis STIM, SAMI och NCB. Bygg förståelse kring hur förlag, managements och liveaktörer arbetar med upphovsrätten i förhållande till varandra och musikbolagen.

3. Pengaflöden och avtal

Hur flödar pengar i branschen? Få inblick i vad som genereras när och hur, samt de vanligaste interna och externa avtalen. Gå även igenom överlåtelse och upplåtelse av avtal, ersättningsnivåer på olika plattformar samt hur utlandsbetalningar funkar.

4. Digitala plattformar och nya affärsmodeller

Hur appliceras upphovsrätt och rättigheter på digitala plattformar? Här går vi igenom vanliga plattformar och vad som gäller kring exempelvis visuella rättigheter, eller Multi Channel Networks. Slutligen utforskas även framtid och utmaningar med nya affärsmodeller.

Deltagare från fantastiska företag

Kurs Rättigheter Label musikutbildning TEN Music
Kurs musikutbildning Playground
Kurs Rättigheter Label musikutbildning Sony Music
Kurs musikutbildning Universal Music
Kurs musikutbildning Warner Music

Partnerskap med Ifpi Sverige

" "
Musikutbildning Företag Rättigheter förlag

I en bransch som har förändrats är det viktigt att branschen själv ansvarar för en hög kunskapsnivå, kring sina rättigheter. Därför hade vi ett samtal med DMG Education, som har kunskap och erfarenhet kring både musikbranschen och onlineutbildning, vilket ledde till detta partnerskap.

Ludvig Werner

- VD på Ifpi Sverige.

Musikindustrin Rättigheter Kurs online

Varför behövs kursen?

Efter omfattande undersökning och samtal med branschen, har kursen tagits fram för att möta musikbolagens behov kring upphovsrätt och rättigheter i en föränderlig bransch. Ett certifikat utfärdas efter avklarad kurs åt deltagaren, för att säkerställa kunskaper och kompetenser hos anställda på svenska musikbolag.

Hur funkar kursen?

Kursen genomförs helt online på en enkel lärplattform, där alla deltagare har sin egen inloggning. Utbildningsformen är flexibel och smidig, så att deltagare kan balansera sin arbetstid med vidare kompetensutveckling. Ledande aktörer och experter från musikbranschen bidrar med relevant innehåll, som följs upp av tester.

Vill du veta mer?

Kontakta oss för mer information eller anmälan.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning