Musikutbildning Online Live Music

Kurser

LIVE MUSIC: BOOKING AND PLANNING


Vill du lära dig att boka, planera och genomföra spelningar eller turnéer? Denna onlinekurs ger dig inblick i det professionella arbetet bakom en växande livebransch!

En växande livebransch

Det finns en stor efterfrågan på äkta upplevelser genom bra livespelningar, när allt annat digitaliseras. Livebranschen är den del av musikbranschen som växer allra mest, och står för ungefär hälften av dess intäkter.

Live Music: Booking & Planning är en praktisk och onlinebaserad kurs för dig som vill kunna boka, planera och genomföra exempelvis en konsert eller turné i en växande livescen. Under kursen får du kunskap kring det professionella arbetet med livemusik för artister och talanger (eller dig själv), tillsammans med kursledare som är en av Sveriges främsta inom området. Erbjud bästa möjliga upplevelse och service från början till slut, med kunskap om exempelvis relationer, budgetering, avtal och marknadsföring.

12 veckor

Helt online

Expert som kursledare

  • Information

  • Kursstart:

    Hösten 2020

  • Ansökan:

    Sommaren 2020

  • Studieavgift:

    7 950 kr inkl. moms.

Relevant branschkunskap

1. Project Management for Live Music

Hur fungerar arbetet bakom livemusik? Få en bred överblick av livemarknaden, för att förstå hur den fungerar med sin stora roll i musik- och underhållningsbranschen. Lär dig även att projektplanera med smarta verktyg, exempelvis vid turné med artist.

2. The Role of the Booking Agent

Vad är en agents roll och ansvar? Förstå relationen mellan en artists karriär och en agents ansvar, för att sedan gå in på olika arbetssätt med exempel från branschen. Lär dig även olika typer av avtal, exempelvis vid avslut av ett samarbete.

3. Tour Planning Foundations

Hur planeras en turné egentligen? Lär dig rollerna och aktörerna i sammanhanget, samt hur förhandling fungerar från turnéns början till slut. Du får även ökade kunskaper kring gruppdynamik och andra ”people skills”, som får saker att flyta smidigare.

4. Budget and Financials

Hur skapas en projektbudget? Budgetering är en viktig aspekt i liveprojekt, med olika avtal och mallar. Här får du inblick i vanliga misstag och bra verktyg för att beräkna kostnader kring exempelvis teknik, marknadsföring, personal etc.

5. Marketing and Promotion

Vilket marknadsarbete ingår vid livemusik? Få nya insikter kring både digital och fysisk marknadsföring, exempelvis inför en turné eller vid offentliggörande av gig. Lär dig även mer om relationen till arrangörer, och samarbeten mellan artister.

6. Gig Time

Vad behövs ha koll på mot slutet? När en turné eller spelning börjar närma sig slutet är det viktigt att känna säkerhet, exempelvis kring vad som händer vid kriser. Ha koll på vem som ansvarar för vad, utifrån olika avtal och utvärderingsarbete.

12 veckor

med spännande kunskap och ny inspiration

2-3 timmar

med självstudier varje vecka genom videos

7 livetillfällen

med din erfarna kursledare från branschen

Kursens fördelar

Exklusivt innehåll med aktuell kunskap under 12 veckor, som ofta inte går att läsa sig till.

Självstudier genom förinspelade videos, i din egen takt under cirka 2-3 timmar/vecka.

E-träffar mellan kursledare och deltagare vid 7 livetillfällen, för diskussion och utbyten.

Kunskapskontroller efter samtliga 6 moduler, som effektivt utvecklar din inlärning.

Slutprojekt för att applicera kunskaper mot ett case, som kan användas i en portfolio.

Diplom från DMG, som påvisar dina nödvändiga kunskaper och praktiska färdigheter.

Nätverk av framtida branschkollegor, med större möjligheter till arbete i branschen.

Arbeta med livemusik

Efter kursen har du en bra grund för att boka och planera livemusik från början till slut, på ett professionellt och framgångsrikt sätt. Erbjud bästa möjliga service och upplevelse i den växande livescenen, där fler artister/band har chansen att komma fram. Skapa genomtänkta grunder, så att allt flyter på. Jobba bakom kulisserna som exempelvis “manager”, “promoter”, “turnéledare”, “bokare” eller “agent”. Boosta motivationen med ditt nya nätverk av likasinnade deltagare, och framtida branschkollegor. Inga krav på förkunskaper.

E-träffa kursledaren

Emil Rossling Larsson har jobbat inom branschen i över 20 år med hundratalet artister och varit delaktig i tusentals spelningar. Det var hans brinnande intresse för musik som förde honom in i branschen, från att arrangera studentspelningar under 90- talet och tidiga 00-talet till att senare börja jobba som Agent/A&R för världens största konsertarrangör Live Nation. Numera jobbar han på välkända Blixten & Co och representerar framstående artister, som exempelvis Miss Li, Nause, Style of Eye, Mariette, Eric Saade och Titiyo. Tidigare har han även drivit ett eget bokningsbolag samt agerat manager och personlig rådgivare för artister.

Hör mer från Emil i Musikbranschpodden avsnitt #11

DMG Education får snittbetyget 4,8 av 5 från deltagare

Vad tycker deltagarna?

" "

Kursen erbjuder en inblick i de olika aspekterna av livebranschen, utbyte med andra människor med samma intresse, samt kursledare som arbetar inom branschen och har stora kunskaper om den!

Lina Forssell

- Tidigare deltagare & DMG:are

" "

Jag har fått en mycket klarare bild av hur den delen av branschen fungerar. Rollerna involverade i processen och deras ansvarsområden har också blivit tydligare.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Jag tycker att denna utbildning var väldigt lärorik! Det var bra och trevliga föreläsare, vilket gör det så mycket roligare. Väldigt bra och roligt koncept, då man kan ta sin egen tid till modulerna och uppgifterna. Jag skulle definitivt kunna tänka mig att läsa fler kurser på DMG Education!

Linnea Dellert

- Tidigare deltagare & DMG:are

" "

Kursledaren har lyssnat och svarat på våra frågor och tankar, på ett pedagogiskt sätt. Förklarat allt och resonerat kring olika frågeställningar. Även fördel att hon arbetar med vad hon undervisar, och kan relatera exempel till vardagen. Kurskamraterna har även lärt mig mycket.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

DMG är ett väldigt seriöst företag och min upplevelse av kursen var väldigt bra. Den var väldigt ingående på dom olika rollerna inom bokning, och vem som gjorde vad i ett bokningsbolag. Livetillfällena var ett utmärkt sätt att få sin röst hörd, och ställa de frågor jag haft under dom olika modulerna. Överlag så är det helt klart värt att gå för dig som funderar på att jobba inom bokning!

Andreas Larsson

- Tidigare deltagare & DMG:are

" "

Det har varit superbra att man kunnat se livetillfällena i efterhand, när man fått förhinder. Men även att man haft fortsatt tillgång till materialet i modulerna efter varje avslutad modul. Lyhörda kursledare.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

Skapa nya musikupplevelser

Kursstart: Hösten 2020
Ansökan: Sommaren 2020
Studieavgift: 7 950 kr inkl. moms.
Finansiering: Delbetalning möjligt, 2 eller 3 månader.
Nöjdhetsgaranti: Pengarna tillbaka inom 25 dagar, om du inte är 100% nöjd.

FAQ

Upplev ett nytt sätt att lära online, genom vår flexibla och digitala kultur. Detta ger dig frihet, men kräver samtidigt disciplin och att du tar ett stort eget ansvar för dina studier. Du bör lägga ca 2-3 h i veckan på självstudier. Sedan innehåller kursen även 7 st livetillfällen (1,5 h per tillfälle) som sker eftermiddag/kvällstid, en vardag varannan vecka. Mycket av materialet från livetillfällena spelas in och sparas online, men dessa schemalagda livetillfällen har en stor roll för att behålla engagemang med andra studenter och lärare, samt för att direkt få individuell feedback. Exakta tider och dagar meddelas innan kursstart.

Ja, att ha en fungerande webbkamera och mikrofon/headset är en av grundförutsättningarna för att gå kursen. Utan detta kommer du inte få ut 100% av kursen.

Nej, kursen har inga fysiska träffar. Allt sker online, även kommunikation och interaktion.

Nej, våra onlinekurser är inte CSN berättigade, men vi erbjuder möjlighet till delbetalning av kursavgiften.

Om du klarat av alla moment och inlämningar i kursen postar vi ditt diplom några veckor efter kursavslut.

DMG Education har ett välrenommerat rykte hos branschen, med ett brett nätverk som antingen känner till eller gått våra utbildningar. Med ett diplom från DMG Education bygger du mer trovärdighet efter slutförd kurs, då det påvisar att du lärt dig nödvändiga kunskaper och färdigheter.

Du får bra förutsättningar med större möjlighet till arbete och affärer efter kursen, men du behöver själv lägga ner viljan och tiden för att nå dit. DMG Education bidrar gärna med support och coachning längs vägen!

Kontakt

Vill du ha mer information? Svårt för att bestämma dig? Kanske boka in ett möte? - Maila gärna utbildningskoordinator Linn Bogmark på linn@dmgeducation.se.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning