Musikutbildning Online Music Management

Kurser

MUSIC MANAGEMENT


Vill du utveckla artister, talanger eller andra aktörer? Denna onlinekurs lär dig att planera, strukturera och optimera kreativa karriärer med rätt verktyg som manager!

Utveckla morgondagens stjärnor

När allt fler artister och talanger växer fram på marknaden, blir personerna runt dessa viktigare för att lyckas. Managern har en central roll, för att bygga team och lönsamma affärer. Rollen behöver dock professionaliseras, för mer långsiktig framgång.

Music Management är en praktisk och onlinebaserad kurs för dig som vill utforska rollen som manager och utveckla ett entreprenörstänk, tillsammans med kursledare som är en av Sveriges främsta inom området! Skapa kreativa affärslösningar och en gemensam vision kring en artists karriär, inklusive utveckling av varumärke och team. Djupdyk i allt från målsättning och tidsplanering till psykologi i förhandlingar och nätverkande.

12 veckor

Helt online

Expert som kursledare

  • Information

  • Kursstart:

    Hösten 2020

  • Ansökan:

    Sommaren 2020

  • Studieavgift:

    7 950 kr inkl. moms.

Relevant branschkunskap

1. The role of a Management

Vilka skyldigheter och rättigheter har en manager? Här får du koll på de viktigaste uppgifterna, och saker som inte bör göras. Jobba utifrån egna mål som manager, men även mål som berör artisten/talangen.

2. Project Management and Career Development

Hur byggs en framgångsrik karriär? Lär dig arbeta runt en artist/talang på ett övergripande och strategiskt sätt, som spindeln i nätet. Ta del av värdefulla verktyg och mallar, som hjälper dig vid planering och genomförande av olika projekt.

3. The Team and the Numbers

Vilka roller krävs runt management och artist/talang? hur funkar kontrakten? Få ökad förståelse kring de olika rollerna, och vad samtliga gör egentligen. Skapa bra arbetsmetoder, med förståelse kring avtal och intäktskällor.

4. Networking and Relations

Hur skapas kontakter? Förstå vikten utav ett bra nätverk, och hur det egentligen är grunden för att lyckas med ditt management. Bygg upp motivationen genom att utvärdera ditt mindset, nuvarande nätverk och strategiska affärsmöjligheter.

5. Negotiation and Psychology

Hur nås målen med bra deals? Bygg kunskap kring ”people skills”, och få grymma tips kring kommunikation. Utforska dina egna egenskaper, för bättre framtida möjligheter vid exempelvis förhandlingsteknik och pitchning.

6. Copyright and Contracts

Vilka rättigheter är viktigast idag? Bygg upp förståelse för upphovsrätt, och vilka avtal som brukar gälla i olika kreativa sammanhang. Utveckla ett strategiskt tänk kring olika kontrakt, med hjälp av checklistor för utformningen av dessa.

12 veckor

med spännande kunskap och ny inspiration

2-3 timmar

med självstudier varje vecka genom videos

7 livetillfällen

med din erfarna kursledare från branschen

Kursens fördelar

Exklusivt innehåll med aktuell kunskap under 12 veckor, som ofta inte går att läsa sig till.

Självstudier genom förinspelade videos, i din egen takt under cirka 2-3 timmar/vecka.

E-träffar mellan kursledare och deltagare vid 7 livetillfällen, för diskussion och utbyten.

Kunskapskontroller efter samtliga 6 moduler, som effektivt utvecklar din inlärning.

Slutprojekt för att applicera kunskaper mot ett case, som kan användas i en portfolio.

Diplom från DMG, som påvisar dina nödvändiga kunskaper och praktiska färdigheter.

Nätverk av framtida branschkollegor, med större möjligheter till arbete i branschen.

Bli framtidens manager

Efter kursen har du en bra grund i rollen som professionell manager, med rätt förutsättningar för att utveckla morgondagens stjärnor. Få ett försprång genom inblick i verkliga exempel, utbyte av relevanta erfarenheter, olika praktiska verktyg och en överblickande förståelse. Utforska ditt entreprenörstänk och applicera kursens innehåll i egna spännande projekt, på ett strukturerat och framgångsrikt sätt. Boosta din motivation med ett nytt nätverk av likasinnade deltagare, och framtida branschkollegor. Inga krav på förkunskaper.

E-träffa kursledaren

Tomas Jernberg startade sin karriär inom management i början av 2000-talet, med artister såsom HammerFall och Mustasch. Han mellanlandade på Warner Music Nordics, som ansvarig för Global Marketing/Exploitation åt nordiska prioriteter. I slutet av 2017 startade han powerhouse-managementbolaget Dimberg Jernberg management tillsammans med Marie Dimberg, där de representerar artister såsom Roxette, Per Gessle, Nause, Peter Jöback, Jonas Åkerlund m.fl.

Hör mer från Tomas i Musikbranschpodden avsnitt #2 & avsnitt #42

DMG Education får snittbetyget 4,8 av 5 från deltagare

Vad tycker deltagarna?

" "

Kursledaren var otroligt bra och noggrann, samtidigt som jag lärt mig jättemycket från alla kurskamrater.

Vanessa Eriksson

- Tidigare deltagare & DMG:are

" "

Otroligt inspirerande och härlig kursledare. Bra struktur på kursen! Ordning och reda, metodiskt och pedagogiskt! Finns en fin grundkänsla i ledning och upplägg, signalerar schyssthet!

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Klar och tydlig handledning. Otroligt skön grupp att diskutera med. Bra exempel som gjorde det lättare att förstå alla ämnen. Livetillfällena har varit en styrka i allmänhet.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Otroligt duktiga och inspirerande lärare! Det passade mig väldigt bra att få kunskapen berättad för mig på detta sätt, och kunna gå tillbaka för att lyssna om på saker som man inte riktigt förstod första gången man lyssnade.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Det har varit skönt med möjligheten att kunna plugga i sin takt, och att "bara" ha livetillfälle varannan vecka som ett tidsbokat "måste".

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Tomas sitter på en guldgruva och det var fantastiskt att höra någon inom musikbranschen vara så ödmjuk och givmild. Nu är jag mer hoppfull och ser lösningar hellre än hinder. Det var också väldigt bra att vi alla satt med kameror på, så att man lättare kunde kommunicera med varandra och få en känsla av närvaro även om vi satt på skilda orter. DMG har varit snabba på att svara på frågor och tillmötesgå önskemål.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

Utveckla framtidens artister

Kursstart: Hösten 2020
Ansökan: Sommaren 2020
Studieavgift: 7 950 kr inkl. moms.
Finansiering: Delbetalning möjligt, 2 eller 3 månader.
Nöjdhetsgaranti: Pengarna tillbaka inom 25 dagar, om du inte är 100% nöjd.

FAQ

Upplev ett nytt sätt att lära online, genom vår flexibla och digitala kultur. Detta ger dig frihet, men kräver samtidigt disciplin och att du tar ett stort eget ansvar för dina studier. Du bör lägga ca 2-3 h i veckan på självstudier. Sedan innehåller kursen även 7 st livetillfällen (1,5 h per tillfälle) som sker eftermiddag/kvällstid, en vardag varannan vecka. Mycket av materialet från livetillfällena spelas in och sparas online, men dessa schemalagda livetillfällen har en stor roll för att behålla engagemang med andra studenter och lärare, samt för att direkt få individuell feedback. Exakta tider och dagar meddelas innan kursstart.

Ja, att ha en fungerande webbkamera och mikrofon/headset är en av grundförutsättningarna för att gå kursen. Utan detta kommer du inte få ut 100% av kursen.

Nej, kursen har inga fysiska träffar. Allt sker online, även kommunikation och interaktion.

Nej, våra onlinekurser är inte CSN berättigade, men vi erbjuder möjlighet till delbetalning av kursavgiften.

Om du klarat av alla moment och inlämningar i kursen postar vi ditt diplom några veckor efter kursavslut.

DMG Education har ett välrenommerat rykte hos branschen, med ett brett nätverk som antingen känner till eller gått våra utbildningar. Med ett diplom från DMG Education bygger du mer trovärdighet efter slutförd kurs, då det påvisar att du lärt dig nödvändiga kunskaper och färdigheter.

Du får bra förutsättningar med större möjlighet till arbete och affärer efter kursen, men du behöver själv lägga ner viljan och tiden för att nå dit. DMG Education bidrar gärna med support och coachning längs vägen!

Kontakt

Vill du ha mer information? Svårt för att bestämma dig? Kanske boka in ett möte? - Maila gärna utbildningskoordinator Linn Bogmark på linn@dmgeducation.se.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning