Musikutbildning Online Music Marketing

Kurser

MUSIC MARKETING


Vill du nå ut med musik & bygga varumärken? Denna onlinekurs ger dig koll på hur marknadsföring och försäljning egentligen funkar inom dagens musikbransch!

Marknadsför musik framgångsrikt

Det släpps otroligt mycket musik idag, när kostnaden för musikdistribution i princip blivit noll. Faktum är att det släpps över 40 000 låtar varje dag bara på Spotify, vilket leder till den vanliga frågan "hur når jag igenom bruset?

Music Marketing är en praktisk och onlinebaserad kurs för dig som vill få effektiv spridning av egen musik eller hjälpa andra artister framåt, tillsammans med kursledare som är en av Sveriges främsta inom området! Få inblick i hur musikbranschen utvecklats, för att senare gå in på grundläggande metodik för digitala plattformar samt mer branschspecifika strategier. Djupdyk i allt från målgrupper och varumärken till kampanjstrategier och kommunikation av budskap.

12 veckor

Helt online

Expert som kursledare

  • Information

  • Kursstart:

    Hösten 2020

  • Ansökan:

    Sommaren 2020

  • Studieavgift:

    7 950 kr inkl. moms.

Relevant branschkunskap

1. Today’s Digital Landscape in the Music Industry

Hur funkar marknadsföring och försäljning av musik idag? Få först inblick i musikbranschens utveckling över tid, och hur man kan jobba med dagens olika behov. Lär dig metoderna som funkar för olika sammanhang, med väldigt konkreta exempel.

2. Music Marketing Fundamentals

Hur skapas en marknadsföringsstrategi från grunden? Öva på att definiera marknader, målgrupper och utnyttja data på rätt sätt genom olika verktyg. Förstå vikten utav just data, och dyk ner i detta ur ett marknadsföringsperspektiv.

3. Marketing in the Digital Age

Hur funkar digital marknadsföring idag? Få koll på effektiva varumärkesbyggande och säljdrivande aktiviteter. Fördjupa dig i branschspecifika digitala strategier, med praktiska exempel från olika sociala medier och varumärkessamarbeten.

4. Digital Distribution and Platforms

Vad är skillnaderna mellan marknadens aktörer? Förstå fördelarna och nackdelarna med olika plattformar, hur de faktiskt fungerar och hur de kompletterar varandra. Få även inblick i “playlist curation”, för att kunna påverka spellistor.

5. Campaign Strategies

Hur använder man digitala plattformar på bästa sätt? Få koll på väl beprövade strategier och framgångsrika kampanjarbeten. Lär dig även att tyda olika parametrar, bland annat sånt som påverkar hur högt låten hamnar på en Spotify-spellista.

6. Digital Communication

Hur kommuniceras budskap på bästa sätt? Utgå från dagens trender för att förstå hur du bryter igenom det stora bruset. Lär dig även att mäta effekterna av kampanjer och andra marknadsinsatser, för att påvisa värdet som du skapar(ROI).

12 veckor

med spännande kunskap och ny inspiration

2-3 timmar

med självstudier varje vecka genom videos

7 livetillfällen

med din erfarna kursledare från branschen

Kursens fördelar

Exklusivt innehåll med aktuell kunskap under 12 veckor, som ofta inte går att läsa sig till.

Självstudier genom förinspelade videos, i din egen takt under cirka 2-3 timmar/vecka.

E-träffar mellan kursledare och deltagare vid 7 livetillfällen, för diskussion och utbyten.

Kunskapskontroller efter samtliga 6 moduler, som effektivt utvecklar din inlärning.

Slutprojekt för att applicera kunskaper mot ett case, som kan användas i en portfolio.

Diplom från DMG, som påvisar dina nödvändiga kunskaper och praktiska färdigheter.

Nätverk av framtida branschkollegor, med större möjligheter till arbete i branschen.

Nå igenom bruset

Efter kursen har du en bra grund för att marknadsföra och bygga upp varumärken, kring band och artister. Du vet hur en “lyssnares resa” ser ut och kan därför implementera effektiva sätt att nå dessa, för att exempelvis bygga en hype och generera streams. Oavsett om du jobbar på marknadsavdelning, är artist eller frilansare så hjälper den här kursen dig i det vardagliga och praktiska arbetet. Boosta motivationen med ditt nya nätverk av likasinnade deltagare, och framtida branschkollegor. Inga krav på förkunskaper.

E-träffa kursledaren

Stefan Palmquist har arbetat som nordisk försäljningschef på bland annat Spotify, och har en mångårig bakgrund från mediebranschen. Med sina erfarenheter från både köpar- och säljarsidan har Stefan fått en god insikt kring olika mediekanalers egenskaper och fördelar utifrån ett marknadsföringsperspektiv. Från att ha börjat arbeta inom mer traditionella medier siktade han tidigt in sig på digitala medier. Efter nära 20 år i mediebranschen har han fortfarande ett brinnande intresse, och är alltid lika nyfiken på att lära sig nya saker.

Hör mer från Stefan i Musikbranschpodden avsnitt #25 & avsnitt #44

DMG Education får snittbetyget 4,8 av 5 från deltagare

Vad tycker deltagarna?

" "

Jag tyckte att upplägget kändes rimligt och därmed genomförbart inom den tidsram som estimerades. Detta är andra kursen jag läser från DMG’s kursutbud och jag kan varmt rekommendera denna skola.

Daniel Talcoth

- Tidigare deltagare & DMG:are

" "

Omfattande kursinnehåll som ger en fördjupad inblick i hur digitala plattformar faktiskt fungerar idag, med tips på hur man kan gå tillväga för att marknadsföra sin musik på ett effektivare sätt.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Onlineutbildning är helt klart ett bra alternativ för dig som vill plugga var du vill och när du vill, en bra lösning för mig som jobbar om dagarna. Jag har fått bättre förståelse kring marknadsföring, och vet nu de fokusområden som jag kommer inrikta mig mot.

Charlotta Linnell

- Tidigare deltagare & DMG:are

" "

Helt klart en kurs som jag skulle rekommendera till andra. Den här kursen kan du göra vid sidan av jobb eller andra studier utan problem, och ger en bra grund att stå på.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Grymma livetillfällen och bra med inspelat material. Bra att även få "träffa" sina kurskamrater live. Pedagogiskt upplagd och ganska okomplicerad.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

" "

Väldigt bra kursledare som hade tydliga genomgångar, pedagogiskt och metodiskt upplagt. Gillade även den historiska tillbakablicken, som för mig la en solid grund att stå på, och en större förståelse för hur snabbt tekniken verkligen går framåt. Att hela tiden hänga med, våga experimentera och testa nyheter utan att egentligen förstå fullt ut vart det kommer leda.

- Anonymt utdrag från kursutvärdering

Lär dig marknadsföring

Kursstart: Hösten 2020
Ansökan: Sommaren 2020
Studieavgift: 7 950 kr inkl. moms.
Finansiering: Delbetalning möjligt, 2 eller 3 månader.
Nöjdhetsgaranti: Pengarna tillbaka inom 25 dagar, om du inte är 100% nöjd.

FAQ

Upplev ett nytt sätt att lära online, genom vår flexibla och digitala kultur. Detta ger dig frihet, men kräver samtidigt disciplin och att du tar ett stort eget ansvar för dina studier. Du bör lägga ca 2-3 h i veckan på självstudier. Sedan innehåller kursen även 7 st livetillfällen (1,5 h per tillfälle) som sker eftermiddag/kvällstid, en vardag varannan vecka. Mycket av materialet från livetillfällena spelas in och sparas online, men dessa schemalagda livetillfällen har en stor roll för att behålla engagemang med andra studenter och lärare, samt för att direkt få individuell feedback. Exakta tider och dagar meddelas innan kursstart.

Ja, att ha en fungerande webbkamera och mikrofon/headset är en av grundförutsättningarna för att gå kursen. Utan detta kommer du inte få ut 100% av kursen.

Nej, kursen har inga fysiska träffar. Allt sker online, även kommunikation och interaktion.

Nej, våra onlinekurser är inte CSN berättigade, men vi erbjuder möjlighet till delbetalning av kursavgiften.

Om du klarat av alla moment och inlämningar i kursen postar vi ditt diplom några veckor efter kursavslut.

DMG Education har ett välrenommerat rykte hos branschen, med ett brett nätverk som antingen känner till eller gått våra utbildningar. Med ett diplom från DMG Education bygger du mer trovärdighet efter slutförd kurs, då det påvisar att du lärt dig nödvändiga kunskaper och färdigheter.

Du får bra förutsättningar med större möjlighet till arbete och affärer efter kursen, men du behöver själv lägga ner viljan och tiden för att nå dit. DMG Education bidrar gärna med support och coachning längs vägen!

Kontakt

Vill du ha mer information? Svårt för att bestämma dig? Kanske boka in ett möte? - Maila gärna utbildningskoordinator Linn Bogmark på linn@dmgeducation.se.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning