Artiklar

Så skapar du konkreta mål av dina drömmar

  • Andreas Andersson
  • 5 augusti 2019

Så skapar du konkreta mål av dina drömmar

Vi har alla varit där någon gång, frågat oss själva – Varför händer inget med min karriär? Det känns som att jag står stilla. Jag har ju drömmar om att nå högre och stora är dem. Problemet är troligtvis just att det endast är drömmar, dessa är inte konkreta eller specifika.
 
Har du någon gång vaknat och du hade precis en dröm och vet precis vad det var men du kan inte riktigt förklara för någon eller återberätta alla detaljer i drömmen? Precis, du känner igen det här.

 

SKAPA VISIONER

Samma sak gäller med dina drömmar. Varför inget händer är just för att du inte riktigt kan återberätta vad dina drömmar faktiskt betyder. Det är därför du bör ta dina drömmar och skapa visioner av dem. Skapa något konkret av dessa genom att rita, skriva eller illustrera. På så sätt skapa du visioner av dina drömmar. Enligt forskning är det bevisat att om du har något att titta på så är sannolikheten större att du faktiskt når det.

 

GISSA INTE

När jag är ut och föreläser kring just målsättning är det nästan alltid en person i publiken som säger – Jag tycker det är så himla svår att gissa vart jag kommer befinna mig i framtiden. Exakt! Att sätta mål handlar inte om att gissa vart man tror man kommer befinna sig. Det handlar om att skapa en verklighet kring vart du vill befinna dig. Känn skillnaden; tro eller vill.

 

POSITIVITET

När du nu har listat ut vart du vill befinna dig är det dags att börja illustrera din vision och verkligen skriva ner detta på ett papper eller i ett dokument. När du gör detta är det viktigt att starta med rätt mentalitet. Detta startat med positivitet. Börja med att utesluta osäkra och negativa ord så som kanske, eventuellt och försöka. Dessa ord kommer berätta för din hjärna att du troligtvis inte kommer lägga någon energi på att genomföra detta och att det är bättre att fokusera på annat som är viktigt. Vilket i sin tur resulterar i att du inte får det gjort.

 

MÅSTE DU, ELLER VILL DU?

Ett annan exempel på på hur du kan använda positiv formulering är att istället för att använda ord som ”måste”, byter du ut detta till ”vill”. När det gäller dina mål finns det inget som heter måste eftersom det endast är du själv som har skapat dessa och på så sätt vill genomföra det. Använder du ord som ”vill” kommer detta på samma sätt att trigga igång hjärnan att börja skapa och utföra saker längs vägen mot dina mål.

 

VÄX UTANFÖR DIN COMFORT ZONE

Att sätta mål som får dig att växa handlar mycket om att sätta dig själv och även att jobba utanför din ”comfort zone”. Om du kan skapa en attityd och ett tankesätt som andas utveckling där du ständigt frågar dig själv – Gör det här dig lite nervös? Då kan du på så sätt ständigt utvidga din ”comfort zone” och på så sätt även ta dig an större och större utmaningar som tar dig närmare ditt stora mål. Utmana dig själv till att inte så still, fortsätt skapa och få saker gjorda.

Dela

Andreas Andersson

Andreas Andersson

mån 11 Nov 2019

Viljan att lära ut och hjälpa andra i deras resa har alltid funnits där.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning