Digital utbildningslösning för ny festivalsatsning

  • Andreas Andersson
  • 21 mars 2019

Digital utbildningslösning för ny festivalsatsning

Vi är stolta över att få bidra till det nya initiativet Dare to care. Tusentals festivalvolontärer ska utbildas genom vår digitala utbildningslösning, för att skapa en aktiv och positiv publikkultur i livemusikvärlden och samhället i stort.

Under de senaste åren har branschorganisationen Svensk Live tillsammans med polisen, RFSU och Länsstyrelsen i Stockholms län genomfört ett grundläggande arbete för att öka tryggheten och säkerheten på festivaler.

I januari presenterades nästa steg – initiativet Dare to Care – som då fick ett tvåårigt stöd av Svenska Postkodstiftelsen, för att skapa en publikkultur som förespråkar kommunikation, ömsesidighet och samspel i sexuella relationer.

Fem festivaler ingår i samarbetet; Brännbollsyran, Lollapalooza, Storsjöyran, Way Out West och Eksjö Stadsfest. Dessa samlar totalt 315 000 festivalbesökare och 20 000 volontärer, försäljare och artister - som alla på olika plan kommer kunna ta del av och sprida budskapet i Dare to care.

Utbildningsmaterial har tagits fram för att utbilda festivalorganisationerna och på plats finns även möjlighet för festivalbesökarna att lära sig mer och ta ställning för ömsesidighet. För innehållet och utbildningsinsatserna står RFSU. För digital utbildningslösning står DMG Education.

Läs mer om initiativet Dare to care HÄR och hör mer om Svensk Live i Musikbranschpodden #61 HÄR

Dela

Andreas Andersson

Andreas Andersson

fre 29 Mar 2019

Viljan att lära ut och hjälpa andra i deras resa har alltid funnits där. Vi drivs utav att hjälpa andra i deras resor och karriärer, genom nyfikenhet och ödmjukhet.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning