DMG fyller 5 år - en resa präglad av utveckling

  • Andreas Andersson
  • 1 januari 2019

DMG fyller 5 år - en resa präglad av utveckling

TANKAR FRÅN GRUNDARE OCH VD ANDREAS ANDERSSON

Vi har under 5 år fått äran att ta del av personer som växer. Personer som utvecklas och personer som lär sig nya saker. Att se och framförallt att vara del av en persons utveckling är en häftig känsla. Det är även ett ansvar som vi tillsammans med vår brinnande passion för lärande tar på stort allvar. Att det vi och studenten tillsammans under utbildningen skapar kan hjälpa just den personen att hitta sin väg. 
 

FRÅN PAPPER TILL DIGITAL PLATTFORM

Det hela började med en idé om att erbjuda band och artister ett fysiskt kompendium (ja, faktiska papper…) med tips och trix om hur man kan tänka för att få ut sin musik. Innan denna idé sattes i verket utvecklades detta till ett koncept där denna information istället skulle utformas och erbjudas på en CD-skiva. Klart det ska vara digitalt tänkte vi.

Detta koncept utvecklades även detta innan det lanserades. Detta skulle istället bli en hemsida med möjlighet att logga in och ta del av informationen. Efter otroligt många timmars utformande och utvärderande skapades istället de första kurserna för artister och musiker, då med fysiska lektioner. Snart därefter övergick detta till helt digital undervisning och konceptet med onlineutbildning var fött.

Från att under första året haft en kurs där vi utbildade 15 personer till att idag ha 5 hela utbildningar där vi utbildat flertalet 100 studenter där många idag har skapat sig en karriär i musikbranschen. Allt från professionellt turnerande musiker till personer som jobbar på skivbolag till managers, låtskrivare och mycket mer. Från fysiska föreläsningar i ett gammalt omklädningsrum från 50-talet till onlineutbildningar, webinars, podcast och mycket mer. 
 

SKAPANDET AV NYA MÖJLIGHETER

Musikbranschen idag står för otroligt många utmaningar men man ska även komma ihåg att det finns också otroligt många möjligheter. Branschen som helhet har de senaste åren börjat stabilisera sig och för den som har ett driv och ett öppet sinne för utveckling är det en spännande tid som väntar framöver.

Vi uppmuntrar dagligen våra studenter att tänka i former av utveckling och att utmana sig själv – Hur kan jag applicera ett tänk som andas nyfikenhet och på så sätt skapa möjligheter? Att skapa en miljö där möjligheter tillåts att skapas för att på så sätt kunna agera och ta tillvara på dem och även skapa något konkret av dem. 
 

FRAMTIDEN

Att se hur personer växer och att veta att vi har en påverkan i detta är en otrolig ära. Att dessa personer i sin tur kan vara med och påverka utvecklingen av framtidens musikbransch är otroligt. Detta är också ett ansvar. Ett ansvar om att värna om musiken, branschen men även något som speglar visionen om att ta musikbranschen till nästa nivå.

Vi tar nu sikte på de kommande 5 åren där vi tillsammans med delar av musikbranschen har en vision att lyfta helheten av den kunskap och kompetens som redan finns. Att spetsa denna och att tillsammans verka för en hållbar framtida bransch. I denna vision är det viktigt för oss att hjälpa individen att hitta sig själv, skapa ett entreprenöriellt tänk, vilket i sin tur kan gynna verkandet för en hållbar framtida bransch. 

Stort tack för dessa 5 första år alla fantastiska studenter, lärare och föreläsare! Ni har lärt mig och oss så otroligt mycket på resan. 

 

Dmg education

Dela

Andreas Andersson

Andreas Andersson

ons 03 Apr 2019

Viljan att lära ut och hjälpa andra i deras resa har alltid funnits där. Vi drivs utav att hjälpa andra i deras resor och karriärer, genom nyfikenhet och ödmjukhet.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning