Intervju med utbildningsledare Niclas Gustafsson

  • Andreas Andersson
  • 18 januari 2018

Intervju med utbildningsledare Niclas Gustafsson

Intervju med Niclas Gustafsson, utbildningsledare på Music Business Development (MBD). 

Vad är din uppgift på utbildningen?

Jag är utbildningsledare på utbildningen vilket innebär att jag har yttersta ansvaret för innehållet och alla inblandande parter. Jag har kontakt med studenter, lärare och alla samarbetspartners, kort och gott alla parter som är involverade. Man kan säga att jag är ”spindeln- i-nätet”. Innehållsmässigt är jag involverad på så sätt att jag är med om vad som bestäms och iakttar beslut om utvecklingen av kurserna på utbildningen. Bidrar även med personliga erfarenheter och kompetenser. 

Vad är det som särskiljer denna utbildning mot andra?

En väldigt flexibel utbildning som är online. Kontakten med lärarna, studenterna och andra samarbetspartners upplever jag närmare och effektivare än på en vanlig fysisk skola. Som student får man svar och feedback direkt. Det ska inte vara ett projekt i sig för att ta ett 15 minuter samtal med sin handledare eller kursansvarige. Här går det enkelt med bokning och genomförande. 

Vilket kursblock/moment vill du lyfta fram som intressant? 

Jag tycker kursblocken kompletterar varandra bra och det är helheten och variationen av utbudet som gör utbildningen komplett. De teoretiska blocken (tema, How & What) bidrar med verktyg och kunskap som gör dig redo för utmaningarna som finns i branschen. De praktiska blocken (Do It & Be Creative) blandar teori med praktik och som student får du möjlighet att jobba hands on med projekt beställda av branschen. Det är även i dessa kursblock du sätter kursen i ett perspektiv som fokuserar på dig och din karriär du vill skapa efter avslutat utbildning. 

På vilket sätt gynnar utbildningen musikbranschen?

Det säger sig självt att om branschen får vara med att utveckla innehållet och ha en nära kontakt med studenterna så skapar det bra förutsättningar för nya affärsidéer och en ljusare framtid. 

Vem ska söka till starten HT2016? 

Se dig själv i namnet på utbildningen, Music Business Development. Är du en musikintresserad person, kanske artist, musiker, arrangör eller bara en person som frossar i och fyller vardagen med musik? Du kanske är entreprenören, som är intresserad av affärer och ekonomi och tycker musikbranschen är spännande? Eller är du teknik-och musikintresserad som gillar utveckling inom den digitala världen och ser en framtid i att utveckla musikbranschens tjänster och produkter? Svarar du ja på en eller flera frågor ska du absolut söka, ta chansen att bli nästa Music Business Developer. 

Har du frågor kan du kontakta Niclas direkt på niclas@dmgeducation.se

Dela

Andreas Andersson

Andreas Andersson

mån 11 Nov 2019

Viljan att lära ut och hjälpa andra i deras resa har alltid funnits där. Vi drivs utav att hjälpa andra i deras resor och karriärer, genom nyfikenhet och ödmjukhet.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning