Praktik: Lär sig från musikchefer på Nordens ledande underhållningsleverantör

  • DMG Education
  • 21 april 2020

Praktik: Lär sig från musikchefer på Nordens ledande underhållningsleverantör

Klara Kärrman är egen artist sedan lång tid tillbaka, och går idag under namnet Keyra. Hon började utbildningen Music Business Developer (MBD) för att ta sig vidare inom musikbranschen, vilket ledde henne till en praktikplats (LIA) på mediebolaget NENT Group - som underhåller Sverige via radio, tv och digitala plattformar.

Kan du berätta lite om dig själv? 

Jag har hållit på med musik hela mitt liv. Nu driver jag eget bolag som independent artist, under namnet Keyra. Jag studerade även musikproduktion innan DMG. I framtiden ser jag mig i rollen som projektledare på ett musikbolag, parallellt som jag jobbar med min egen musik.

Vilka erfarenheter tar du med dig från MBD? 
MBD har varit så extremt roligt, med väldigt bra och lärorika kurser. Det viktigaste som jag lärt mig har varit inom målsättning, marknadsföring och juridik. Jag hamnade med en helt fantastisk klass, som har varit så peppande och inspirerande. 

Hur fungerar det att studera online?
Det har fungerat superbra att studera online. Det är viktigt att ha disciplin och att verkligen sätta sig ner och få saker gjorda. Det spelar ingen roll om man sitter hemma eller ute på ett fik, det viktiga är att fråga sig själv vad man vill lära sig och sedan sätta mål. Om man vill något helhjärtat så kommer det inte spela någon roll om utbildningen är på plats eller online.

Vad gör du på din LIA? 
Min praktik gör jag på Nordic Entertainment Group som bl.a äger radiokanalerna Rix Fm, Bandit rock mm. Jag går sida vid sida med musikcheferna och teamet som jobbar med de digitala radiokanalerna och podcasts. Jag får delta i deras dagliga arbete och det är mycket spännande, jag stormtrivs! Jag har fått lära mig alltifrån hur musiken kommer in på radion, till att faktiskt fysiskt lägga in musiken i kanalerna och klippa den i radioformat. Jag har också fått följa med på jobblunch hos majorbolag för att lyssna på nya akter.

Vad är det bästa med LIAn? 
Roligast är att få lyssna på all osläppt musik som radion får in, innan alla andra får höra den. Det är även sjukt kul att umgås (när vi fortfarande var på kontoret) med teamet som jag jobbar inom, alla är så trevliga och snälla. 

Hur tänkte du när du sökte LIA? 
Jag ville ha min LIA hos ett företag som var framåttänkande och som jobbar i projektform, eftersom att det passar mig. Med ett modernt tänk där nya idéer är välkomna och där alla får bidra, det är något jag värdesätter. Det har jag hittat på Nent tycker jag! 

Hur tror du att LIAn kommer hjälpa dig i arbetslivet?
Erfarenheten från LIAn kommer att betyda mycket. Både för min egen förståelse av hur denna sida av branschen fungerar för att kunna lägga upp min egen strategi som artist. Jag ser det också till en bra merit att lägga till på mitt CV. Jag är även väldigt glad och tacksam över de kontakter och vänner jag skapat och hittat.

PS: Läs om fler praktikplatser & roller med studenter från Yrkeshögskoleprogrammet Music Business Developer

Dela

DMG Education

DMG Education

ons 22 Apr 2020

DMG Education är Sveriges ledande utbildningsföretag inom musikbranschen, med fokus på onlineutbildningar kring Music Business.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning