Music Business Developer: Samarbete med Brewhouse Inkubator för affärsutveckling

  • DMG Education
  • 16 december 2022

Music Business Developer: Samarbete med Brewhouse Inkubator för affärsutveckling

Studenter i det tvååriga programmet Music Business Developer får under hösten gå kursen “Affärsanalys & Entreprenörskap” som en del av sin utbildning, där DMG nu också tagit in nya samarbetspartnern Brewhouse Inkubator som en del i kursen.

 

Brewhouse Inkubator är en nationell inkubator som erbjuder affärsutvecklingsstöd till entreprenörer, innovatörer och startups med fokus på musik, scen och ny teknik. Men de stöttar även startupbolag inom andra närliggande inriktningar. De är även med i Vinnovas nationella inkubatorprogram för excellenta inkubatorer, en kvalitetsstämpel som gör oss extra taggade på kursen tillsammans.

Kursen ska i överlag ge studenterna ett helhetsgrepp om affärsanalys och omvärldsbevakning genom att analysera företag, titta på hur det fungerar och se utvecklingsmöjligheter. Men i den här delen av kursen ska studenterna även lära sig grunderna i entreprenörskap och hur man testar sin affärsidé, hittar kunder och pitchar sin affärsidé på ett tydligt, engagerat och övertygande sätt.
 

  • “Det har varit oerhört kul och givande för oss att träffa alla engagerade elever. Vi brukar ofta säga att entreprenörskap är ett mindset; ett sätt att tänka som är värdefullt att bära med sig oavsett om man planerar att starta bolag eller inte.Vår förhoppning är att deltagarna ska utveckla sina entreprenöriella förmågor och få med sig verktyg som gör att de blir bättre på att identifiera både behov och möjligheter samt att de lär sig testa och pitcha sina affärsidéer”, säger Fredrik Björhed från Brewhouse Inkubator.


Några av de modeller och verktyg som lyfts har bland annat varit så kallade “Lean Canvas”, “Value Proposition Canvas”, “Minimum Viable Product (MVP)” och “Blue Ocean Strategy”. Det har alltså varit en massa nya inspirerande modeller och spännande verktyg under kursens gång, vilket även studenterna verkar hålla med om minst sagt vid feedback:

 

 

PS: Vill du vara med och utveckla framtidens musikbransch? Läs mer om onlineprogrammet Music Business Developer

Dela

DMG Education

DMG Education

fre 16 Dec 2022

Sveriges mest givande onlineutbildningar inom musikbranschen

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning