Kursstart: Grunden kring juridik & upphovsrätt [Music Business Developer]

  • DMG Education
  • 18 november 2022

Kursstart: Grunden kring juridik & upphovsrätt [Music Business Developer]

Malki Afram har fostrat sin passion för juridik och problemlösning men alltid hållit fast vid sitt musik- och serietidningsintresse. Detta har bland annat lett till en enorm förkärlek till upphovsrätten, men även tillbaka i rollen som kursledare för “Grundläggande juridik och upphovsrätt” på DMG Education. 

Utöver sin roll på DMG så är Malki jurist och entreprenör, med en lång akademisk bakgrund (däribland fem examen). Han bedriver forskning inom immaterialrätt och är verksam som doktorand vid Linköpings universitet samtidigt som han driver juristbyrån StartupJuristerna i Stockholm.

Nu är han tillbaka för nya studenter i två-åriga programmet Music Business Developer, och vi fångar honom mitt i kursstarten för några snabba frågor:

Hur känns det att kicka igång kursen?
Det känns härligt att kicka igång kursen och studenterna är verkligen engagerade med både mycket frågor samt intryck som gör att vi fått till väldigt roliga diskussioner. Jag hoppas definitivt på mer sånt under kursens gång:)

Vad är spännande just nu inom rättigheter?
Det är väldigt mycket som händer sett till rättigheter just nu men dels bara faktumet att folk börjar tänka mycket mer långsiktigt kring sina rättigheter och att vi ser att individer börjat sälja eller licensiera ut större musikkataloger gör att vi nog kommer se ett mer långsiktigt tänk framöver. Jag tror även att sättet att se på musik som en tillgång kommer att förstärkas framöver, med fler aktörer som erbjuder möjligheten att investera i verk bland annat.

Varför är denna kurs viktig för studenterna?
Kursen syftar till att förbereda studenten för en yrkesverksam roll och försöker ge ett praktiskt perspektiv till ett annars ganska teoretiskt ämne. Studenterna kommer att få med sig flera intryck men även ett perspektiv kring hur de ska bedöma sin roll i branschen, hur de ska se på rättigheter samt hur avtalsrelationen kan konstrueras (samt, kanske viktigast av allt, hur allt detta kan ifrågasättas!).
 

PS: Vill du vara med och utveckla framtidens musikbransch? Läs mer om onlineprogrammet Music Business Developer

Dela

DMG Education

DMG Education

fre 18 Nov 2022

Sveriges mest givande onlineutbildningar inom musikbranschen

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning