Kursstart: Grundläggande kunskap om musikbranschen [Music Business Developer]

  • DMG Education
  • 28 september 2022

Kursstart: Grundläggande kunskap om musikbranschen [Music Business Developer]

Emma Bates har jobbat inom musikbranschen i över 15 år - där hon bland annat spelat i band, producerat musik, varit DJ, drivit klubbar, jobbat på förlag och startat skivbolag. Detta gav henne insikt i hur musikbranschen funkar och ledde vidare till fortsatta branschstudier på SAE Stockholm, där hon själv fick möjlighet att undervisa och bli kurskoordinator för Music Business-avdelningen innan hon hamnade på DMG Education som kursledare. 

"Musikbranschkunskap" är en av de inledande kurserna på utbildningen Music Business Developer som ger studenterna stenkoll på hur branschen ser ut, vilka aktörer, produkter och tjänster som finns samt trenderna. Kursen utbildar studenterna i allt från vad en A&R gör till hur en streams intäkter kan se ut.

Kursen ska göra studenterna säkra i att börja utveckla och göra affärer i branschen och därför har DMG tagit in Emma som undervisar kring musikbranschens olika beståndsdelar. Hon är dessutom mångsidig som manager och projektledare för eget musikbolag, coachar unga och drivna aktörer i branschen samt skapar grafisk profilering och digitala produktioner vid sidan. Här ställer vi några snabba frågor:

Hur känns det att kicka igång kursen igen?
Det känns superbra! Den här kursen är så otroligt kul att köra, varje år får jag lära ut en massa viktiga saker, men lär mig själv alltid något nytt på köpet. Win-win!

Varför är denna kurs viktig enligt dig?
Jag är så oerhört ödmjuk inför det faktum att jag är med och får lägga grunden för mina framtida kollegors förståelse och insikt i musikbranschen. Det låter kanske klyschigt, men att vara med och bygga en större kunskap och självförtroende hos eleverna är ju fantastiskt!

Hur ser upplägget ut för kursen?
Vi ritar tillsammans upp en stor karta, eller nästan mer som ett nätverk, över hela branschen och dess struktur. Sen följer massa djupdykningar och punktmarkeringar hos olika aktörer, organisationer och pengarströmmar. Detta innebär också att vi har massor med gästföreläsare som kommer och berättar om sin verksamhet och ger sitt perspektiv av branschen.


PS: Vill du vara med och utveckla framtidens musikbransch? Läs mer om onlineprogrammet Music Business Developer

Dela

DMG Education

DMG Education

ons 28 Sep 2022

Sveriges mest givande onlineutbildningar inom musikbranschen

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning