Music Industry Diploma: Växlar sporten mot artist management och Spotify

  • DMG Education
  • 17 augusti 2020

Music Industry Diploma: Växlar sporten mot artist management och Spotify

Andreas Jälminger har sedan tidigare haft ett intresse kring management inom sportbranschen, men upptäckte snart att det även finns mycket att göra inom musiken. Efter en vända i USA så bestämde han sig för att utforska musikbranschen genom en onlinekurs på DMG och jobb på Spotify. Med stor nöjdhet planerar han att fortsätta studera Music Industry Diploma till hösten.

Berätta lite om dig själv Andreas..

Jag kommer egentligen från sportbranschen, och har ingen bakgrund inom musik. Men fick upp intresse för att rikta mig mot just musikbranschen och management för 6-7 år sedan när jag studerade på college, då jag upptäckte många likheter med management inom sportbranschen. Jag ville ha mer kunskap och började praktisera lite på bokningsbolag, festivaler och skivbolag. Idag jobbar jag på Spotify, samtidigt som jag försöker bygga mer kunskap kring branschen.

Vad fick dig att söka onlinekursen hos oss?
Jag kollade dels på kursplanen samt vilka föreläsarna var, vad de gjort innan och vad jag kunde få ut av det. Det var en avgörande faktor, att jag hade chansen att prata med en någon som har erfarenhet och som jag kan ställa frågor till direkt för att få en bättre uppfattning kring hur managementdelen funkar.

Hur har funkade det att gå en onlinekurs på DMG?
Personligen så tyckte jag att det funkade väldigt bra, man kunde vara väldigt flexibel. Jag tyckte även att testerna som man fick göra efter att ha kollat igenom det inspelade materialet var väldigt lärorikt. Mötena som vi hade en gång i veckan var också väldigt bra, för då kunde man ställa frågor direkt till läraren och även hålla diskussioner när man bröts ner i grupper. Som jag upplevde det så funkade det lika bra för dom andra, och det var en skön stämning i klassen då alla var där för samma anledning.

Har du något speciellt som du tog med dig från kursen?
Att få höra föreläsarens erfarenheter, jag fick ett helt annat perspektiv kring management här i Sverige, det var väldigt lärorikt. Men även nätverket som man får, har exempelvis haft kontakt med vissa deltagare efteråt och vi har försökt hjälpa varandra. Så jag tycker att hela upplägget med onlineutbildningar funkat väldigt bra, och jag tror personligen att detta är framtiden kring hur man kommer utbilda sig. På något sätt får man känslan att man redan känner sig delaktig i branschen, även för de som vill in i branschen, att man faktiskt tagit ett steg in och fått ett nytt nätverk, men även kunskapen och erfarenheten från föreläsarna.

Hur förbereder kursen dig för branschen som deltagare?
Den gjorde mig mer nyfiken. En utav anledningarna till att jag valde DMG var för att man har föreläsare som redan jobbar inom branschen, så du vet att du kommer få höra om deras erfarenheter och få den senaste kunskapen. Musikbranschen ändras så snabbt hela tiden, och jag tror att nyckeln till att få en karriär eller tjänst inom branschen är att du bildar dig ny kunskap hela tiden eftersom att det ändras så fort. Därför kommer jag ta ännu en onlinekurs på DMG igen nu under hösten 2020.

Dela

DMG Education

DMG Education

fre 21 Aug 2020

Sveriges ledande utbildningsföretag inom musikbranschen.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning