Music Industry Diploma: Fick nytändning med karriärmål som band

  • DMG Education
  • 10 februari 2021

Music Industry Diploma: Fick nytändning med karriärmål som band

Anthony Bachtiar spelar i bandet ARSADI och valde att under coronapandemin fortsätta utveckla  sin kreativa karriär, genom att gå onlinekursen Music Industry Diploma. Han fick nödvändig kunskap med bra verktyg för att kunna strukturera upp sina mål framöver.

Berätta om dig själv:

Anthony Bachtiar heter jag och är 28 år, kommer från Karlstad men bor i Västerås numera Jag har precis slutförst onlinekursen Indiependent Aritst på DMG Education, vilket jag är väldigt nöjd över såklart! Jag spelar även i ett band som heter ARSADI, som vi startade i Uppsala under hösten 2016. Sedan dess har vi släppt 5 singlar och en EP. Vi spelar pop med lite jazz/soul/funk influenser. Just nu är allt inställt, men vi förbereder vår EP som ska komma ut närmare våren/sommaren, och förhoppningsvis kan man börja giga då igen.

Hur hörde du talas om kursen?
Dels har jag lyssnat mycket på Musikbranschpodden med Andreas, tycker den är bra och fick höra om kursen genom den! Sen gjorde vår gitarrist en intervju med Andreas för sin masteruppsats i sociologi, och tyckte han var väldigt bra. Sen låg det ganska bra i tiden också med mitt jobb under hösten och coronapandemin, då vi kände att bandet stått och stampat de senaste 1-2 åren och behövde en liten skjuts kring nästa steg. Vi gör ju allting själva, spelar in och proddar det mesta själv, sen marknadsföring och eget bolag liksom. Så det är många trådar att hålla reda på, och kände att den här kursen skulle vara bra eftersom att den går igenom det som är mest grundläggande.

Var kursen som förväntat?
Absolut, bättre än förväntat! Jag är väldigt nöjd med kursen. Målet var att få en liten nytändning och mer insikt om framförallt kring marknadsföring, artistutveckling och bokning. Sen fick vi massa annat bra på köpet, som till exempel juridik och management. Det var professionellt och trevligt bemötande. Föreläsarna var bra och engagerande, de fick en att vilja lära sig ännu mer. När man går en sån här kurs som man betalar för själv med eget initiativ så vill man få valuta för pengarna, och alla blir engagerade och taggade. Det här märks på diskussionerna och de praktiska uppgifterna. Att man sågs online gjorde det hela mer levande, det var både kul och givande och man kände igen varandra mer och mer. Det är härligt att umgås och snacka med likasinnade som är drivna.

Vad tar du med dig främst från kursen?
Ja men i projektarbetet så gjorde jag en marknadsplan för kommande EP-släpp, så nu har jag lagt tid på det, fått tummen ur och tagit emot feedback - det är väl det främsta jag tar med mig. Sen även verktyg för att skapa mål, det har jag varit lite dålig på innan. Jag har hållit på med elitidrott innan och då var det också viktigt med mål, men inom musik så har det känts lite främmande att ta upp tydliga mål, som Andreas snackar mycket om. Att ta fram konkreta mål som går att mäta på ett bra sätt, veta när man ska mäta det och hur man ska genomföra det, ha en tydlighet kring sin planering och målsättning.

Hur hjälpte kursen dig att förbereda karriären?
Jag tycker att man fått väldigt bra insikt i de olika delarna av musikbranschen, och en fördjupning som varit väldigt nyttig. Fått insikt kring vad man behöver lära sig mer om och vad man redan kan, men även gett en bild av vad man behöver göra för att ta nästa steg. Det har man haft en liten aning om innan, men blivit ännu tydligare nu efter föreläsningarna och diskussionerna att “okej det är detta som är nästa steg”. Det jag hoppas på nu är att bli bättre på att genomföra det i praktiken, att “put in the work” och räkna med att resultaten kommer så småningom.

Vilka är dina personliga tips till utvecklas i musikbranschen?
De främsta tipsen är väl att sätt en tydlig målsättning och en plan. Var lyhörd för kunskap och information, försök ta in allt och sen gör något eget av det. Var öppen för att testa nytt och samarbeta, man behöver inte göra allting själv. Utan ta hjälp av exempelvis vänner eller proffs, man kan komma långt genom att jobba tillsammans.


PS: Vill du också utvecklas inom musikbranschen? Kika på onlinekurserna Music Industry Diploma!

Dela

DMG Education

DMG Education

fre 12 Feb 2021

Sveriges mest givande onlinekurser inom musikbranschen

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning