Music Industry Diploma: Artistutbildning gav nya perspektiv på musiken

  • DMG Education
  • 20 augusti 2020

Music Industry Diploma: Artistutbildning gav nya perspektiv på musiken

David Nilsson är med i en popduo från en mindre ort i Sverige, men sökte mer professionell kunskap för att kunna ta nästa steg i karriären. Efter en onlinekurs för artister i Music Industry Diploma ser han mer sitt artistprojekt som ett företag och sin musik som en produkt. Nu finns det en struktur och ett tydligt mål, som inte känns orimligt att uppnå enligt honom.

Berätta lite om dig själv David...
Jag är uppvuxen i Emmaboda, men flyttade till Växjö för att börja plugga. Jag kommer inte från någon musikfamilj egentligen, utan det har kommit utav eget intresse. Men jag gick kulturskola som liten, sen fick jag för mig att jag ville börja sjunga och började ta sånglektioner. Utöver musiken så har jag jobbat lite, på allt från McDonalds till HiFi Klubben. Numera är jag en del utav en popduo, som släpper debutsingel, så jag har fått stor användning av kunskapen från kursen.

Vad fick dig att söka onlinekursen på DMG?
Jag läste på om kursen lite, och chansade. Det visade sig vara ett utav de bästa besluten som jag tagit i mitt liv! Har aldrig känt mig så driftig innan jag plugga detta, då jag inte visste riktigt vad ambitionerna var innan. Men jag tycker att utbildning öppnar flera dörrar, speciellt om man kommer från mindre ställen som Emmaboda eller Växjö, för att kunna nätverka och komma in på ett bättre sätt.

Hur har det funkat att gå en onlinekurs?
Jag tycker att det har funkat skitbra, speciellt när man jobbar, att själv kunna styra när man behöver göra sakerna. Men även onlineföreläsningarna var klockrena, och dumt att missa dessa, då man får så mycket extra där. Jag fick veta vad man kan göra av de möjligheter som finns, och har samtidigt fått ett större kontaktnät. Det var guld verkligen!

Har du något speciellt som du tar med dig?
Det mesta egentligen. Jag har börjat våga nätverka och prata med fler okända människor liksom. Att promota sig själv och vad man står för, att mer se musiken som en produkt. Att liksom behandla sitt artistprojekt som ett företag mer, vilket jag inte gjort innan. Att exempelvis ha ett möte i veckan, lägga upp budgetar, en marknadsplan och så vidare. Det känns mer professionellt nu!

Hur har kursen hjälpt dig utveckla karriären?
Känns som att man har mer kött på benen nu, man vet vad olika saker står för och vad man har för slags rättigheter. Men främst det här med att bygga relationer, och komma in i branschen lokalt. Man vågar göra grejer, för man känner att om det går dåligt så lär man sig utav det. Man vågar gå fram och säga hej, saker som kanske känns löjligt och uppenbara egentligen, men som man inte tänkt på tidigare. Sen finns det en struktur och ett mål nu för vårt artistprojekt också, som inte känns orimligt att nå. Efteråt har jag dessutom börjat lyssna på Musikbranschpodden, och där finns ju hur mycket lättillgänglig information som helst. Man får så mycket mer kunskap, men även lärt mig att ta fram den information som behövs alltid.

Dela

DMG Education

DMG Education

fre 21 Aug 2020

Sveriges ledande utbildningsföretag inom musikbranschen.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning