Music Industry Diploma: Utvecklar sin branschkarriär mer professionellt

  • DMG Education
  • 21 augusti 2020

Music Industry Diploma: Utvecklar sin branschkarriär mer professionellt

Jonas Dyrsmeds har sedan tidigare arbetat inom musikbranschen som manager, men kände att han ville fortsätta utvecklas professionellt. Genom onlinekursen Music Industry Diploma kunde han bygga vidare på grundstenarna kring hans vardagliga arbete. Nu känner han sig betydligt mer redo för den stora musikbranschen med stadigare ben än tidigare berättar han.

Berätta lite om dig själv Jonas...
Jag är 24 år gammal och kommer från lilla Rättvik i Dalarna, men är idag bosatt på Gärdet i Stockholm. Jag har de senaste 5-6 åren etablerat och arbetat med artistprojekt, skivbolag och event. Från ruta ett har jag utvecklat mig själv och påbörjat en lång resa med artisten Storgards. Idag driver vi skivbolag, arrangerar klubbevenemang och låtskrivarläger. Jag ser mig själv som en tvättsvamp, en torr tvättsvamp som suger åt sig information, feedback och lärdomar från andra medarbetare, vänner och bekanta. Allt som kan hjälpa mig att bli en ännu bättre manager och kollega.

Vad fick dig att söka onlinekursen hos oss?
Jag kände själv att jag inte kunde få nog utav nyttig och intressant information kring ämnet Music Management. Jag tyckte även att onlineformatet passade mig och min vardag, att själv ges möjligheten att planera och studera när det passar bäst, det fick mig att landa i just denna onlinekurs. Men jag ville främst bygga ut och stabilisera mina kunskapsgrundstenar. De grundstenar som mitt dagliga arbete med min artist alltid grundar sig kring, varje dag. Kunskap och information som man inte kan få eller höra för mycket utav. Att kunna ta del av den informationen och samtidigt skapa nya kontakter genom de andra kursdeltagarna var precis vad jag sköte.

Har du något speciellt som du tog med dig från kursen?
Jag tar med mig otroligt mycket lärdom från kursen hos er på DMG Education.  Förutom viktig kunskap och viktiga verktyg, så påminner jag mig själv om ödmjukheten och den mänskliga faktorn bakom varje beslut, email eller kontrakt. Att se ett steg längre, att vända på situationen och berömma, ge feedback, se till och lyssna på andra människor runt omkring en. Oavsett vem det är och vad den vill. De flesta är precis som jag involverade i musikbranschen för kärlek och passion till musiken. Men också att jobba hårt såklart, att det aldrig är någon annan som kommer att göra det åt en.

Hur förbereder kursen dig för branschen som deltagare?
Kursen gav mig en bra spark ut i den stora musikbranschen. På betydligt stadigare ben än innan. Tydliga grunder och struktur som har hjälpt mig att kunna förstå och få en överblick kring de olika momenten i en process och hur branschen är uppdelad. Kunskapen har hjälpt mig att på nya sätt hitta effektiva steg för att exponera mina projekt mot olika mottagare. Efter kursen har jag kunnat bilda mig andra uppfattningar som gjort mitt beslutsfattande till det bättre. Jag har nu möjligheten att analysera mitt arbete med nya ögon, för att sedan på ett strukturerat sätt arbeta med nya verktyg som optimerar min och framförallt andra människors tid.

Vad är dina framtidsplaner och största dröm inom musikbranschen?
Jag vill fortsätta att arbeta med musik och göra det som jag brinner för. Att få arbeta med artister som bidrar till svenskt kulturliv och musikexport, se artister växa, överträffa dem själva och glädjas tillsammans med sin publik är en obeskrivlig känsla. Det är precis vill jag göra, det är min högsta dröm.

Dela

DMG Education

DMG Education

fre 21 Aug 2020

Sveriges ledande utbildningsföretag inom musikbranschen.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning