Music Industry Diploma: Tar kontroll över sin artistkarriär

  • DMG Education
  • 1 februari 2021

Music Industry Diploma: Tar kontroll över sin artistkarriär

Josefine Landelius är independent artist och ville ta sin karriär till nästa nivå. Men musikbranschen kan vara en djungel, och därför ville hon få större inblick i hur den egentligen funkar. Efter att ha gått onlinekursen Music Industry Diploma så känner hon sig redo att tänka mer strukturerat och ta sig framåt inom branschen.

Berätta lite om dig och resa som artist!

Jag är 28 år och bor i Stockholm. Jag har alltid älskat musik och att sjunga och efter en utbildning jag tog 2015 började jag även skriva eget. Jag debuterade 2018 med min singel och därefter har det bara rullat på, släppte mitt EP och även två singlar under förra året. Just nu jobbar jag med min producent på nytt material som kommer framöver.

Vad var målet med att gå kursen?
Som independent artist är det väldigt mycket att hålla koll på själv, och det är ibland svårt att hålla drivet igång. Jag ville få en bredare kunskap i allt egentligen och få de verktygen som kan behövas för att jag ska kunna göra mitt bästa. Nu känner jag att jag fått en mer övergripande förståelse för branschen och dess olika delar, men framförallt nya kontakter. Ger man denna kurs tid och värderar sitt projekt så är den väldigt värdefull!

Hur har det sociala varit online?
Väldigt positivt! Alla föreläsare var väldigt öppna för att hjälpa till och förstod att alla hade olika typer av tidigare kunskaper. Det kan ibland vara skrämmande att prata med nya människor, men jag upplevde att det funkade bra, det var alltid någon som tog tag i samtalet från början. Vid varje lektion lärde man känna varandra mer och blev mer bekväm. Jag skapade en Facebook-grupp för oss så att vi kunde kommunicera mer utanför lektionerna vilket jag upplevde som positivt. 

Hur har kursen hjälpt dig? insikter och tips?
Kursen har fått mig att vilja göra mitt arbete bättre kring mitt eget projekt, med insikten att om det här är det som jag vill göra så måste jag också ge det tid. För övrigt var det väldigt inspirerande att lyssna på andra under workshops, man fick mycket ideer av varandra. Även vissa föreläsare gjorde speciella intryck och vid varje lektion lämnades man med känslan av att vilja arbeta vidare med sitt projekt. Själva lektionstillfället är inte jättelångt, och går väldigt fort. Just därför underlättar det om man kikar igenom klippen innan för att få med sig så mycket information som möjligt. Förbered även frågor du vill ställa, det är nu chansen finns att få svar på allt!

Vad tar du med dig från kursen? några verktyg?
Jag har med mig mycket, men artistprofileringen är något jag ska arbeta mer själv på. Göra en tydlig plan för hela mitt projekt utefter det jag lärt mig. Att tänka lite mer strukturerat, och ha en plan innan släpp. Samt att hela tiden ställa frågan varför?! Försöka göra tydligare målsättning. Jag hoppas på att mina nya kunskaper ska hjälpa mig framåt nu i branschen.

Personliga tips till den som vill utvecklas inom musiken?
Vill du något så sluta inte kämpa för det. Lär dig av alla du kan och lär dig så mycket du kan. Genom att ha tydliga mål är det lättare för dig själv att förstå vad du vill och samtidigt att få andra att hjälpa dig dit. Våga ta kontakt med andra i branschen som kan hjälpa dig. Var inte rädd för ett nej, ett nej är ett steg närmare ett ja! 


PS: Vill du också utvecklas inom musikbranschen? Kika på onlinekurserna Music Industry Diploma!

Dela

DMG Education

DMG Education

fre 05 Feb 2021

Sveriges mest givande onlinekurser inom musikbranschen

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning