Music Industry Diploma: Fick drömpraktiken inom management

  • DMG Education
  • 7 februari 2022

Music Industry Diploma: Fick drömpraktiken inom management

Karl Högmo har tidigare jobbat som filmproducent, innan sitt val att satsa på musiken. Efter flytt till Stockholm och mycket nätverkande så fick han praktik på Buddys med managern Anders Johansson. Läs om hans grymma resa, hur kursen Music Industry Diploma gav honom ett helhetsgrepp bland annat, samt tips för den som vill utvecklas inom just management.

Berätta, resan till musikbranschen?
Efter gymnasiet frilansade jag som filmproducent i några år samtidigt som jag ströjobbade. Men efter ett tag ville jag satsa helhjärtat på att börja arbeta i musikbranschen, och då bestämde jag mig för att flytta upp till Stockholm. Efter en lång tid av nätverkande så ledde det mig till en praktik på ett artist management som heter ”Buddys”. Där tog managern Anders Johansson mig under sina vingar och sedan dess har jag fått möjligheten att arbeta med några av Sveriges främsta artister, låtskrivare och producenter.

Varför ett artist management?
Jag har alltid velat jobba nära artisten och där det kreativa händer. Därför tilltalade management och artistutveckling mig mest av allt. Nu på Buddys får jag chansen att assistera och projektleda samtidigt som jag får vara en del av idéskapandet. Den kombinationen är det roligaste jag vet, så på det sättet har management blivit ett naturligt val för mig. Jag vill aldrig förlora den kreativa biten av mitt arbete.

Ditt mål med kursen på DMG?
Jag hittade till DMG via en vän och musikproducent som tipsade om skolan. Mitt mål var att få en bredare inblick i alla delar av musikbranschen och försöka hitta det jag brinner för mest och fokusera på att nå dit. Jag tycker verkligen att kursen Music Industry Diploma gav mig den möjligheten.

Det bästa med kursen enligt dig?
Jag tror att allt i arbetslivet handlar om att hitta det man tycker är kul och satsa på det till 100%. Eftersom att man får välja själv vilket projekt man vill arbeta med under kursens gång så kan man med gott samvete lägga all sin tid och energi på det man faktiskt tycker är intressant. Jag tycker att det är ett sjukt bra och inspirerande upplägg.

Vad tar du främst med dig från kursen?
Jag tar framförallt med mig alla de tips man har fått från föreläsningar med människor som är verksamma i branschen. Jag tror att musikbranschen, precis som många andra kreativa branscher, handlar om att networka och nischa sig. Att få inblick i vad som faktiskt händer på plats tror jag gagnar alla som vill ta sig in i branschen och lära sig mer.

Hur har kursen hjälpt förbereda din karriär?
Kursen har framförallt hjälpt mig att få ett helhetsgrepp om musikbranschen och få se hur alla delar hänger ihop. Även om vissa saker intresserar en mer än andra är det alltid viktigt att få en överblick för att förstå den delen man brinner för allra mest.

Har det funkat bra att studera online?
Att gå kursen online har bara underlättat för mig. Att kunna vara flexibel har gett mig möjligheten att fokusera på det jag vill - när jag vill. För mig har det alltid funkat bäst att få välja mina tider själv för då vet jag att jag är som mest effektiv.

Tips för att utvecklas inom management?
Jag tror mycket på att samarbeta med människor som har samma vision som en själv. Att bygga genuina och långsiktiga relationer. Artister vill ha ett management som man känner sig trygg med och där det finns ett ömsesidigt förtroende för varandra. Sen tror jag såklart också att det gäller att vara en duktig projektledare, en visionär och att våga ta risker för att lyckas inom management.


Läs om fler kursdeltagare eller kika på onlinekurserna Music Industry Diploma!

Dela

DMG Education

DMG Education

mån 07 Feb 2022

Sveriges mest givande onlinekurser inom musikbranschen

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning