Music Industry Diploma: Från kortkurs till 2-årig Music Business Developer

  • DMG Education
  • 19 augusti 2020

Music Industry Diploma: Från kortkurs till 2-årig Music Business Developer

Lina Forssell ville satsa på något som hon känner ett genuint intresse för, nämligen musiken. Efter att ha gått flera kortare kurser på DMG med gott intryck utav onlineupplägget och större inblick i själva musikbranschen, så valde hon att fortsätta söka sig vidare och lyckades även komma in på det 2-åriga onlineprogrammet Music Business Developer.

Berätta lite kort om dig själv Lina...

Jag heter Lina och arbetar i dagsläget som assistent på en advokatbyrå, och även extra som bartender på en klubb i Stockholm. Jag har tidigare gått två onlinekurser under Music Industry Diploma samt kortkursen Music Industry Fundamentals på DMG, nu under hösten börjar jag dessutom programmet Music Business Developer.

Vad fick dig att vilja utvecklas inom musikbranschen?
Möjligheten att kunna kombinera jobb med något som en verkligen bryr sig om och har ett genuint intresse utav. Musik påverkar folk på så många sätt i så många olika situationer och har en förmåga att ena folk på ett unikt sätt. Kan jag vara en del utav det och en del utav att främja den kulturen så är jag gärna det. 

Varför sökte du kursen? och senare programmet?
Jag hade precis flyttat hem efter flera år utomlands när jag hörde om Music Industry Diploma. Jag gillade verkligen upplägget och föreläsarna, sen fortsatte det därifrån. När ansökan för programmet senare öppnades, så kändes det självklart att söka det också.

Har onlinekursen hjälpt dig att ansöka till programmet?
Ja det tycker jag. Jag har bra förståelse för upplägget och goda förkunskaper, dels för att klara inträdesprovet och dels som grund för själva programmet.

Hur var din upplevelse att gå onlineutbildning på DMG?
Jag gillar som sagt upplägget. Att det är flexibelt, samtidigt som det är bra planerat och ställer krav på deltagarna. Även bra diskussioner med andra deltagare och superduktiga föreläsare med lång erfarenhet från branschen, som kan ge tydliga exempel och sätta saker i perspektiv.

Hur förbereder kursen dig för branschen som deltagare?
Det öppnar ögonen för olika delar av branschen, vilket jag tror är viktigt oavsett vilken roll man ser sig själv arbeta inom. Det erbjuder även ett helt nytt kontaktnät som annars kanske skulle ha tagit flera år att bygga upp.

Vad är dina framtidsplaner inom musikbranschen?
Mitt hjärta klappar lite extra för själva skapandeprocessen i studion, men framför allt livebranschen. Samtidigt är jag öppen för olika möjligheter och det är även en utav fördelarna med DMG, att man får inblick i olika delar av branschen och får en att öppna ögonen för olika roller.

 

Läs om fler upplevelser från kortare onlinekurser och längre 2-åriga onlineprogram på DMG

Dela

DMG Education

DMG Education

fre 21 Aug 2020

Sveriges ledande utbildningsföretag inom musikbranschen.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning