Music Industry Diploma: Vägen till självsäkerhet som artist

  • DMG Education
  • 10 februari 2022

Music Industry Diploma: Vägen till självsäkerhet som artist

Lisa Eismar fick upp ögonen för artisteriet som 6-åring på scen med sin pappa, sedan dess har hon strävat mot sin artistkarriär. Läs om hennes grymma resa och tankar för att lyckas bygga mer självsäkerhet som artist. Hon förklarar bland annat hur onlinekursen Music Industry Diploma hjälpt henne med tydliga mål, verktyg och nätverk!

Berätta lite om dig själv?

Jag heter Lisa Eismar och är en 22-årig artist & låtskrivare, har älskat musik så länge jag kan minnas och skrev min första låt när jag var 12 år. Sedan dess har kärleken till musiken bara växt och svept in mig i musikvärlden! Det har alltid varit musiken som varit mitt stora mål och legat mig närmast i hjärtat. Just nu ligger mitt fokus på att skriva låtar och kunna dela med mig av ny musik under kommande året!

Hur kom du in på artisteriet?
Det var när jag stod på scenen första gången och sjöng framför hela skolan som 6 åring med min pappa på gitarr som just drömmen för artisteriet vaknade till liv! Sen dess har jag spelat mycket live genom åren, släppt ett gäng låtar och gjort en del collabs med andra artister och producenter, och det är den vägen jag fortsätter nu framåt.

Vad drog dig till kursen på DMG?
Jag hittade DMG genom att jag lyssnat mycket på Musikbranschpodden! Jag gick in på DMGs hemsida och hittade som tur var en perfekt kurs för mig - Music Industry Diploma. Kursen var allt och mer än vad jag hade förväntat mig, gett mig så mycket verktyg utöver det jag hade tidigare, som jag har och kommer fortsätta ha stor nytta av i min karriär. 

Vad var det bästa med kursen?
Det bästa med kursen var enligt mig att den tydliga och professionella nivån igenom alla lektioner och föreläsningar, både från föreläsare och elever. Kunskapen som vi fått genom kursen kommer från föreläsare som själva jobbar aktivt inom musikbranschen på olika sätt, vilket gjorde det hela enklare att ta in och förstå!

Funkar det bra med kurs online?
För mig var det det ultimata alternativet att gå kursen online dels för att jag jobbar mycket, slipper pendla och kunde lägga upp mitt pluggande på bästa sätt utifrån mitt schema så att jag kunde få ut bästa möjliga från kursen! 

Vad tar du med dig från kursen?
Det främsta jag tar med mig från kursen är en större säkerhet i mig själv som artist och låtskrivare, där jag vet att jag nu kan ta bästa möjliga val och beslut när det kommer till min karriär. Jag har en starkare målbild och är mer motiverad än förr, just eftersom att det känns som att jag har bättre koll och kontroll!

Har kursen hjälpt din karriär?
Nu efter kursen hoppas jag kunna knyta ännu mer kontakter som vill jobba med mig på olika sätt och skapa mer grym musik! Jag känner mig också säkrare nu efter kursen kring vart jag kan vända mig och hur jag ska lägga upp kommande tid i karriären på ett effektivt sätt som gynnar mig framåt på bästa sätt! 

Går det att bygga kontakter online?
Bara genom kursen har jag fått många fler kontakter med samma intressen och driv, jag har börjat jobba med en av dom och skapar musik för fullt! Då sociala medier är så stora idag så tror jag starkt att online är främsta sättet att knyta nya kontakter och relationer på. Bara att vi har möjligheten att sitta på varsin sida av jorden och ändå skapa en låt till exempel är ett otroligt framsteg och underlättar på många olika sätt både ekonomiskt och tidsmässigt!

Tips för att utveckla en kreativ karriär?
Mitt största tips, som jag även ofta får påminna mig själv om, är att våga - gör det bara och ta steget! Det finns inget att förlora och vi kommer bara banna oss själva i efterhand om vi inte tog chansen. Att träffa nya människor och våga jobba med andra är också något som utvecklar oss, mer än vi tror. För då får vi nya intryck, idéer och blir inspirerade av varandra! Jag lyssnar exempelvis på mycket olika musikstilar också vilket gör att jag hela tiden hittar nya intressanta sound som jag sen kan jobba med och få inspiration ifrån. Att våga prova nya saker och se vart det kan leda, aftersom att det är väldigt enkelt att fasta i samma banor och göra vad vi är vana och känner oss bekanta med.


Läs om fler kursdeltagare eller kika på onlinekurserna Music Industry Diploma!

Dela

DMG Education

DMG Education

tors 10 Feb 2022

Sveriges mest givande onlinekurser inom musikbranschen

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning