Music Industry Diploma: Hittade tillbaka till musiken genom ny roll

  • DMG Education
  • 22 augusti 2020

Music Industry Diploma: Hittade tillbaka till musiken genom ny roll

Magdalena Strömgren växte upp med musiken, men hamnade i andra sidospår under vuxenlivet. Samtidigt blev kärleken för musiken allt starkare och ledde henne tillbaka till denna passion, men genom en ny roll bakom musikscenen istället. Snart upptäckte hon onlinekursen Music Industry Diploma, vilket skulle hjälpa henne att fördjupa sina branschkunskaper och skaffa fler professionella verktyg.

Berätta lite om din bakgrund Magdalena...
Jag heter Magdalena Strömgren och är uppväxt i Stockholm, i en musikalisk familj där kulturskolan var självklart och tvärflöjt blev huvudinstrumentet. Dock blev det fokus på resande efter gymnasiet och sen studier i portugisiska samt en sjuksköterskeexamen. Men kärleken till musiken försvann inte, utan blev bara starkare och snart var jag tillbaka till musiken, men i en annan roll. 

Kan du berätta mer om din nya roll i musiken?
Jag blev exekutiv producent för Rubem Farias med konserter i Brasilien och Sverige, samt parallella produktioner och konserter för företagsevenemang och fester så som födelsedagar och speciella fester. Vårt företag Frigazz Entertainment har sedan 2016 producerat Brazilian Day i Kungsträdgården tillsammans med Brasilianska Ambassaden, ordnat med att få ihop lokala och internationell artister och all verkställande och konstnärlig produktion. Även produktion för andra projekt åt Rubem Farias från Big Band och flera jazzgruppsformationer, till planering av internationella flygningar för jazzfestivaler i olika länder runt om i världen.

Varför sökte du onlinekurs på DMG? och hur har det funkat?
Jag snubblade över Musikbranschpodden och blev helt överlycklig när det fanns så mycket matnyttigt i podden. Jag ville fördjupa min kunskap och skaffa mig fler verktyg, så varför inte en onlinekurs som går att kombinera med familjelivet. Det var helt klart över förväntan. Nästan att delaktighet blir tydligare än om man befinner sig i ett klassrum och kan gömma sig längst bak. Stämningen har dessutom varit peppande bland både deltagare och föreläsare. Sen lönar det verkligen sig att bjuda på sig själv, sina kunskaper och kontakter till andra. Något som jag tyckte lärarna visade. Det blir goodwill och det slår tillbaka positivt till en själv flerfaldigt.

Hur har kursen hjälp dig i arbete eller projekt?
Det har blivit tydligare att det lönar sig i längden att sprida ut arbetsuppgifterna och inte tänka att man ska lösa allt själv. Dessutom vidgar man sitt kontaktnät varje gång som man lära känna någon ny att jobba med. Kursen har även varit en bra plats att träffa andra som har intresse för musikbranschen. Det är ju en bransch som ständigt utvecklas, och speciellt nu under "coronakrisen" har det varit intressant att se vad mycket nytänkande projekt som kan skapas när verkligheten blir en annan. 

Vad är dina framtida drömmar inom musikbranschen?
Om jag får drömma skulle jag gärna vilja se livemusiken blomstra mer i Sverige. Mötena mellan människor i ett sammanhang med livemusik är väldigt inspirerande. Dock tror jag att det kommer behövas en ändring på samhällsplaneringsnivå. När sista tunnelbanan går på vardagar ser man att publiken glesas ut precis innan. Vi har så otroligt duktiga musiker i Sverige som turnérar världen över, men det är kul att höra dem mer på hemmaplan med.

Dela

DMG Education

DMG Education

tis 25 Aug 2020

Sveriges ledande utbildningsföretag inom musikbranschen.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning