Music Industry Diploma: Skapade roll som Label manager med välkänd artist

  • DMG Education
  • 2 februari 2021

Music Industry Diploma: Skapade roll som Label manager med välkänd artist

Mario Vergara blev nyfiken på branschen som yngre när han skrev sin första låt, när ett band spelade in hans låt i Chile utan hans namn. Sedan dess jobbar han aktivt med att utbilda sig kring branschen bakom musiken, börjat jobba med artisten Mendez och hittat ett mer "organiserat jag" genom utbildningen Music Industry Diploma på DMG.

Berätta lite om din musikresa?

Jag började spela i ett band med mina kusiner när vi var 14-15 år. Vi åkte runt i sverige och spelade i (Peñas) latino-fester i olika latino-föreningar. Först var det vår morbror som bokade alla spelningar och hade en jättestor roll i våra musikliv, men sedan började jag boka spelningar för vårt band. Jag började även göra allt annat som behövdes för en lyckad spelning. Jag blev nyfiken på branschen när jag skrev min första låt som 18 åring, då ett band spelade in min låt i Chile och mitt namn var inte med. Jag började forska lite om hur hela branschen fungerade, så det inte skulle hända mig igen.

Hur har onlinekursen hjälpt dig?
År 2003 hamnade jag i Mendez skivbolag när han signade en vän som gjorde musik tillsammans med mig, men jag var där och tittade mest på hur de jobbade. Med tiden började jag boka spelningar för Mendez, men efter DMG utbildningen insåg jag att han behövde en Label manager. Jag valde att göra en arbetsplan till Mendez under kursen som visade siffror och allt han behövde för att skydda, monetize och att ha en bra musikkatalog. Efter arbetsplanen fick Mendez ett förtroende för mig, och gav mig ansvaret som Label manager.

Vad gjorde att du sökte dig till DMG?
Jag lyssnade på eran podcast och fastnade för alla fantastiska tips och kunskap som ni gav. Jag blev så nyfiken att jag ville lära mig mer om DMG och musikbranschen. Kursen blev mer än vad jag förväntade mig. Min upplevelse var att föreläsare och DMG var professionella och kunniga inom branschen, men även hjälpsamma och ödmjuka. Innan utbildningen kändes det som jag hade många verktyg, men visste inte hur jag skulle använda dem. Här fick jag nyckeln till en mer organiserad jag.

Hur har det funkat med onlinestudier?
Det kändes tryggt med modulerna och att kunna gå tillbaka när jag utövade det praktiska. Man hade tillgång när och vart som helst, vilket kunde stötta mig i arbetet och var helt underbart att kunna anpassa studierna efter jobb och familj. Jag fick en insikt och överblick av nästan hela musikbranschen. Det var lärorikt och inspirerande att lyssna på föreläsarnas egna anekdoter och livserfarenhet inom musikbranschen. Alla deltagare var också supertrevliga. Jag är en introvert person, men det kändes som en säker zon. Kände mig trygg nog att kunna vara social med andra deltagare som också hade intressanta tips och kunskap.

Vad tar du främst med dig från kursen?
Jag har lärt mig använda mina kunskaper och fått nya verktyg för att känna mig professionell och trygg i mig själv när jag ska bygga nya relationer inom musikbranschen. Men även att värdesätta saker, planera min tid, jobba i team och delegera arbetsuppgifter. Man behöver inte göra allt själv! Samt att visualisera och definiera personliga/professionella mål utifrån det som kallades “Goal Settings” under kursen.

Har du tips för den som vill utvecklas inom musikbranschen?

  • Du måste älska det du gör, vad du än gör. 
  • Det finns alltid nått nytt och lära sig.
  • Don't just work for the artist. Be the artist!


PS: Vill du också utvecklas inom musikbranschen? Kika på onlinekurserna Music Industry Diploma!

Dela

DMG Education

DMG Education

fre 05 Feb 2021

Sveriges mest givande onlinekurser inom musikbranschen

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning