Music Industry Diploma: Utvecklar artisteriet med målsättning

  • DMG Education
  • 11 februari 2021

Music Industry Diploma: Utvecklar artisteriet med målsättning

Nadia Seppänen har alltid sysslat med musik, men kände att hon behövde bättre koll på hur branschen egentligen fungerar. Genom onlinekursen Music Industry Diploma fick hon utforska arbetet bakom sitt artisteri och vill nu även hjälpa andra kreatörer.

Berätta om dig själv och karriären?

Jag kommer från en musikfamilj. Musik har alltid funnits vid varje val jag som gjort i livet. Musikskolor, Gymnasium och musikutbildningar där jag utvecklat mitt eget artisteri. Idag vill jag jobba tillsammans med andra artister och hjälpa dom utvecklas i deras karriärer.

Vad var målet med att gå kursen på DMG?
Mitt mål med kursen var att få en omfattande helhet av branschen och tips på hur man implementerar en idé till att bli verklighet. Föreläsarna svarade utförligt på frågor utifrån våra egna förutsättningar och yrkesroller. Sen att jobba med individuellt projekt i samband med kursen gjorde att man enklare kunde sätta sig in i det praktiska under föreläsningarna och få en ännu djupare förståelse inom ämnet.

Vad var det bästa med kursen? några verktyg?
Väldigt mycket! Men jag insåg hur viktigt det är att tänka långsiktigt och framåt i musikbranschen, då det är en bransch som ständigt utvecklas. Sen är ett bra verktyg att skriva upp sina mål på papper. Mot slutet av kursen hade jag jobbat fram en färdig mall på hur jag ska nå mina mål, och vad som är viktigt att se eller göra på vägen. Kursen har hjälpt mig att identifiera mina mål, strukturera upp dom och planera när och hur man ska ta nästa steg. Sen har jag byggt förståelse kring hur viktigt det är att skriva avtal, och att det är bra att ha omfattande koll vad alla yrkesroller gör.

Hur har det funkat att gå kursen online? några tips?
Eftersom den är online så är det enkelt när man kan göra kursen från vart som helst. Ett tips är att innan varje föreläsning, gå igenom det förinspelade materialet som släpps samma vecka och skriva upp funderingar eller frågor för att senare få ut så mycket som möjligt av själva föreläsningen. Sen vid varje livetillfälle fick vi möjlighet att diskutera i grupp efteråt, alla hade olika bakgrunder och infallsvinklar vilket gjorde diskussionerna mycket mer intressanta.

Några tips för den som vill utvecklas inom musikbranschen?
Dina personliga kontakter kan ta dig långt, så våga uttrycka din dröm till andra runt omkring dig. Var även tydlig med dina mål och var villig att ständigt utvecklas.


PS: Vill du också utvecklas inom musikbranschen? Kika på onlinekurserna Music Industry Diploma!

Dela

DMG Education

DMG Education

fre 12 Feb 2021

Sveriges mest givande onlinekurser inom musikbranschen

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning