Music Industry Diploma: Kontrakt som artist blev hanterbart efter kursen

  • DMG Education
  • 4 februari 2021

Music Industry Diploma: Kontrakt som artist blev hanterbart efter kursen

Rashid Kibirige omvandlade sitt musikintresse till egen artistkarriär när han kom till Sverige. Som många andra artister så kände han sig fast i utvecklingen efter ett tag. Men under kursen Music Industry Diploma så blev han erbjuden ett licenskontrakt och kunde göra det bästa av situationen när han fått utforska branschsidan mer på DMG.

Berätta lite om din bakgrund!

Jag heter Rashid och är 27 år gammal med rötter från Uganda. Jag gick från musik-fan till att själv börja göra musik efter att jag flyttade till Sverige som 16 åring. Men trots att jag har turnerat i flera länder, vunnit priser och utmärkelser så har jag har jag länge dragits mer åt entreprenörskapshållet och affärssidan av musikbranschen. För mig ser jag musiken som en “stepping stone” till att i framtiden även utforska andra kreativa branscher, och gärna i en ledarposition.

Hur har kursen hjälpt dig?
Från början ville jag utveckla mitt eget artisteri på alla sätt, men visste inte hur, jag kände mig lite fast som independent artist. Men under kursen blev jag erbjuden ett licenskontrakt och tack vare DMG kunde jag få ut det bästa av den situationen. Kursen har gjort mig mer självsäker, och jag har planer på att registrera en musikverksamhet nu efter kursen!

Hur blev du bemött på DMG?
Väl bemött! Föreläsarna delade genuint med sig mycket av kunskapen de besitter, svarade på våra frågor och gav personliga råd utifrån egen erfarenhet. Det har också varit jätte kul att prata med de övriga deltagarna, allt från nybörjare till experter som kommit långt med musiken. Väldigt lärorikt för mig!

Hur har det funkat att studera online? några tips?
Det har funkat bra att kombinera jobb med kursen, så balansen har varit bra för mig, och säkert för många andra deltagare också. För man hade gott om tid att gå igenom materialet och forska lite själv inför nästa livetillfälle. Ett tips från mig är att skriva ner specifika frågor om saker du som vill få svar på.

Har du andra tips till artister eller branschnyfikna?
Du ska inte begränsa dig i något när det gäller att skapa, våga prova på nya saker och lita på dig själv och vad du gör. Sen “quality before quantity”, strukturera och planera före släpp. Satsa hellre allt på ett bra släpp, gör en liten budget och skriv specifikt hur du ska fördela den och vart. Tveka inte heller på höra av dig till folk som du tror kan hjälpa dig. Eller ta någon kurs och utbilda dig för din egen utveckling, för musikbranschen är aldrig detsamma.


PS: Vill du också utvecklas inom musikbranschen? Kika på onlinekurserna Music Industry Diploma!

Dela

DMG Education

DMG Education

fre 05 Feb 2021

Sveriges mest givande onlinekurser inom musikbranschen

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning