Praktik: Deltidsjobbet på Amuse tog dom till en av världens största musikstäder

  • Andreas Andersson
  • 7 augusti 2019

Praktik: Deltidsjobbet på Amuse tog dom till en av världens största musikstäder

Tidigt under utbildningen Music Business Developer fick studenterna Linnéa Anell och Jessica Jansson möjlighet till deltidsjobb på det digitala skivbolaget Amuse, som hade beställt skolprojekt från DMG. Där har de jobbat vid sidan av sina onlinestudier, men samtidigt ville de fortsätta utforska musikbranschen - utanför Sveriges gränser.

 

Ni har praktik utomlands just nu, berätta!

Vi båda jobbar deltid på Amuse i Stockholm. Men vi tyckte det skulle kännas spännande att få uppleva musikscenen i Los Angeles, då det är en av de största musikstäderna i världen, samtidigt som det skulle bli en otroligt nyttig erfarenhet. Så vi frågade vår chef om vi kunde få göra praktik med vårt label-team i LA, vilket vi fick!

 

Vad får ni göra en vanlig dag på Amuse i LA?

En vanlig dag spenderar vi på kontoret. Vi har två olika handledare och gör lite olika saker. Våra uppgifter kan exempelvis vara att hitta artister som vi vill signa till vår label, hitta fotografer eller produktionsbolag, assistera på musikvideoinspelningar och massa annat. Det är mycket att göra och vi tycker det är väldigt kul och lärorikt!

 

Vilka lärdomar tar ni med er från praktiken?

Vi har fått lära oss mer om den amerikanska musikmarknaden och hur branschen ser ut här. Det känns även som att man har bättre koll överlag kring vad man vill arbeta med nu jämfört med innan, eftersom att vi fått prova på olika saker. Vi båda är väldigt nöjda med vår praktik hittills och det känns kul att snart få ge sig ut i arbetslivet på riktigt!


Vad tar ni med er från utbildningen Music Business Developer på DMG?

En av sakerna som vi tar med oss från DMG är vikten utav ett bra mindset. Vid kurser som exempelvis “Målsättning & Karriärplanering”, ”Entreprenörskap” och ”Marknadsföring” var ett positivt, drivande och målmedvetet mindset i fokus. Detta är något som vi verkligen haft användning av under praktiken och även tar med oss i framtiden!


Personliga tips på hur man får ut så mycket som möjligt av sin praktik?

Att testa, prova och ha en bra dialog med sin handledare. Vi båda tycker det är viktigt att säga till om man inte får göra tillräckligt eller om man vill lära sig något nytt. Det har hänt att vi frågat våra handledare om vi får exempelvis följa med på ett möte eller liknande, allt för att få lära oss och uppleva så mycket som möjligt. Sen rekommenderar vi verkligen att ha sin praktik utomlands! 

 

Hör mer om Amuse i Musikbranschpodden avsnitt #22 med grundarna Diego Farias och Andreas Ahlenius, samt avsnitt #43 med Nikki Amini.

PS: Läs om fler praktikplatser & roller med studenter från Yrkeshögskoleprogrammet Music Business Developer

Dela

Andreas Andersson

Andreas Andersson

mån 11 Nov 2019

Viljan att lära ut och hjälpa andra i deras resa har alltid funnits där. Vi drivs utav att hjälpa andra i deras resor och karriärer, genom nyfikenhet och ödmjukhet.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning