Praktik: Från musiker till anställning bakom musiken på Dimberg Jernberg Management

  • Andreas Andersson
  • 1 september 2019

Praktik: Från musiker till anställning bakom musiken på Dimberg Jernberg Management

Liz Almqvist började studera Music Business Developer som musiker, här fick hon en bra översikt kring branschen bakom musiken och avslutar snart utbildningen med fokus på att bygga andras karriärer istället. Hennes nyfikenhet för management byggdes genom onlineföreläsningar, vilket hon tog vidare till en fysisk lunch, som resulterade i anställning på Dimberg Jernberg Management - ett nordiskt powerhouse inom området.

 

Hej Liz, berätta lite om dig själv!

Jag är 29 år och kommer från Dalarna, där jag fortfarande har ett hus. Musikbanan startade via studier i klassisk musik, men på senare år har jag spelat allt från folkmusik till metal. Nu är jag inte längre inriktad på att själv vara den utövande musikern, utan vill mycket hellre jobba med att bygga andras karriärer. Har bland annat testat jobba som projektledare för kulturevenemang, label manager på ett litet skivbolag, turnémanager och frilansande content creator.

 

Vart är du på praktik, och hur gick det till?

Jag har nu praktik på det nordiska managementbolaget Dimberg Jernberg i Stockholm, som är grundat och drivs av Marie Dimberg och Tomas Jernberg. Under utbildningen var jag mest nyfiken på managementyrket och tog därför kontakt med Tomas, som föreläste hos oss kring ämnet. Jag bjöd honom på lunch, hade ett härligt snack om musik, management och livet, efter det höll vi kontinuerlig kontakt. Jag har fått otroligt många tips och haft bra samtal, så det var självklart ganska tidigt att jag ville vara hos Dimberg Jernberg under praktiken.

 

Vad värderade du mest inför praktiken?

Jag ville vara på ett ställe med bra personer, där jag skulle kunna utvecklas och praktisera de kunskaper som jag tagit med mig både från utbildningen och tidigare erfarenheter. Dimberg Jernberg är ett managementbolag med stor kompetens och otroligt många års erfarenhet inom branschen, som också är öppna för utveckling och nyfikna på framtiden. Bolaget består av personer som jag verkligen ville jobba med, även på personnivå! Jag tror att det är en bra väg att gå arbetsmässigt, där även det personliga mötet skapar motivation och ger inspiration.

 

Vilka uppgifter har du på bolaget?

Det är otroligt brett! Mitt huvudfokus har varit att skapa content och på olika sätt jobba med sociala medier, men utöver det har jag deltagit i princip alla olika områden. Jag har haft kontakt med externa partners, pitchat låtar, tagit fram merch, varit med på spelningar & inspelningar, uppsökt nya samarbetspartners och jobbat med logistik kring nationella och internationella turnéer. Det har varit fantastiskt bra och gett mig mycket kunskap, kontakter och motivation.

 

Vad tar du med dig från Music Business Developer?

Jag har fått med mig mycket praktisk kunskap inom marknadsföring, varumärkesbyggande och en bra branschöversikt. Främst tar jag med mig tankar och idéer kring utveckling och målsättning. Utbildningen ger en fantastisk möjlighet för att lättare komma in i musikbranschen. Direkt efter examen så kommer jag börja jobba som Digital & Sales Manager hos Dimberg Jernberg, är obeskrivligt glad över att få fortsätta jobba tillsammans med ett sånt här proffsigt team!

 

Stort grattis till kommande anställning önskar team DMG!

 Hör mer om Dimberg Jernberg Management i Musikbranschpodden avsnitt #42 med Tomas Jernberg.

PS: Läs om fler praktikplatser & roller med studenter från Yrkeshögskoleprogrammet Music Business Developer

Dela

Andreas Andersson

Andreas Andersson

mån 11 Nov 2019

Viljan att lära ut och hjälpa andra i deras resa har alltid funnits där. Vi drivs utav att hjälpa andra i deras resor och karriärer, genom nyfikenhet och ödmjukhet.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning