Möt stipendietagarna: Rashy K & Tilde - Record Union X DMG

  • DMG Education
  • 1 september 2020

Möt stipendietagarna: Rashy K & Tilde - Record Union X DMG

Tidigare under juli utlystes ett stipendium till de svenska användarna hos välkända musikdistributören Record Union, i samarbete med DMG Education. Tillsammans ville vi hjälpa två utvalda musiker/kreatörer som önskade bygga en mer professionell artistkarriär, genom att kostandsfritt få gå onlinekursen Independent Artist.

Efter att gått igenom flertalet ansökningar, är vi glada över att kunna berätta om de två utvalda stipendietagarna: Tilde & Rashy K! Här svarar de på några snabba frågor inför kursstarten i september:

Varför sökte du kursstipendiet?

Tilde: Som independent artist med eget skivbolag så kan jag se hur jag lägger ner nästan all min tid på det kreativa, på låtskrivandet och musiken. Det är ju min passion och det jag älskar, men när man väl börjar släppa musik så förstår man ju snabbt att det är väldigt mycket runtomkring som spelar roll och är viktigt och det var därför jag sökte, för att lära mig mer om dem andra bitarna och också veta vad man ska fokusera på.

Rashy K: Jag ansökte om stipendiet för att främja mina kunskaper inom musik som en affärside, men också som artist.

Vad förväntar du dig av kursen?

Tilde: Jag förväntar mig att få mer kunskap och förståelse för musikdjungeln och tips om hur jag når ut i bruset på bästa sätt.

Rashy K: Jag förväntar mig nya vänner i branschen, nya visioner och fokus och viktigast av allt kunskap, jag vill träffa experter och människor som verkligen har tagit sig tid att förstå musikindustrin.

Vilka är dina förhoppningar och mål med kursen?

Tilde: Att det ska vara intressant och ge mig värdefulla verktyg och råd om hur jag ska jobba med mina framtida releaser.

Rashy K: Mina förhoppningar är att forsöka nyttja all information och nya relationer omedelbart under kursen. Jag hoppas på att se resultat i slutet av kursen, resultat i sociala medier och mer streams på olika digitala platformar.

Vad är ditt största mål i din musikkarriär?

Tilde: Jag har så många. Turnera, skriva låtar till andra, komponera filmmusik... 

Rashy K: Mitt största mål i min musikkarriär är att kunna investera stort, fritt prova alla mina idéer och visioner som artist och att kunna underhålla folk i hela världen. Jag är övertygad om att min musik kommer att hjälpa och läka många människor.

Hur navigerar du i att vara en independent artist? Några tips?

Tilde: Vet inte om jag har några tips eller tricks, men en sak jag lärt mig är vikten av att omge sig av bra människor. Personer som bryr sig, som man kan lita på, är ärliga samt vars åsikter och smak man respekterar.

Rashy K: Att vara independent artist är den bästa känslan och upplevelsen som artist. Du får bli din egen manager, PR, supporter, kritiker, revisor och mycket mer. Det är precis allt många artister inte får göra på grund av att de är signade och inte ha nå kunskap eller erfarenhet från tidigare. Så till alla independent artister, våga vara annorlunda även när trender tar över, var modig men ödmjuk, stå för det du tror på och always trust the process because when you least expect it, everything unfolds.

Läs mer om onlinekursen Independent Artist: www.dmgeducation.se/independent-artist

 

Dela

DMG Education

DMG Education

tis 01 Sep 2020

Sveriges ledande utbildningsföretag inom musikbranschen.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning