Nyhet: SAMI & DMG i utbildningssamarbete genom app för musiker

  • DMG Education
  • 21 november 2023

Nyhet: SAMI & DMG i utbildningssamarbete genom app för musiker

SAMI presenterar sin senaste satsning för över 50 000 medlemmar - en app som inte bara erbjuder musiker och artister ökad insyn i utbetalningar och var musiken spelas, utan öppnar även dörren till digital utbildning i samarbete med DMG Education.

Den nya mobilappen tar musikskaparnas ekonomi och karriär till en ny nivå genom att bland annat erbjuda detaljerad information om utbetalningar, diskografi kring tidigare medverkan, prognosfunktion för kommande utbetalningar, aktuella nyheter med branschinfo, nätverkande med andra användare och olika exklusiva erbjudanden.

”Appen innehåller flera efterlängtade funktioner och ger användaren en samlad och transparent överblick över sin musik och sina ersättningar. Vi är väldigt glada att kunna visa så kallad track breakdown, där du på detaljnivå ser vilken låt som har spelats var och hur mycket pengar den har genererat. Men den viktigaste funktionen är ändå våra utbildningar som ska lära artister och musiker mer om sina rättigheter och möjligheter på ett enkelt och underhållande sätt. Något som vi hoppas ska kunna stärka dem i deras yrkesliv”, säger Ninni Grufvman, Kommunikationschef på SAMI.

Utbildningssatsningen “Power Up” integreras i appen och erbjuder medlemmarna möjligheter att öka sina kunskaper om exempelvis upphovsrätt, metadata, avtal, ekonomi och musikbranschens ekosystem. DMG Education har agerat som helhetsleverantör med koncept, innehåll och produktion i detta långsiktiga partnerskap för att stärka musikskapare.

“Att göra kunskap mer tillgänglig inom musikbranschen är centralt för DMGs långsiktiga vision. Projektet med SAMI är betydelsefullt, och genom sådana samarbeten når vi fler och ökar kunskapsnivån inom branschen. Samtidigt stärks vårt interna arbetssätt och position som ledande utbildningsproducent i musikbranschen.” säger Andreas Andersson, grundare och VD på DMG Education.

SAMI:s nya app representerar en ny era för medlemmarna. Utöver dess roll som ekonomisk plattform för över 50 000 medlemmar så erbjuds nu en heltäckande resurs för dessa musikskapare. Appens kontinuerliga utveckling syftar till att skapa en plattform som ger rätt förutsättningar för att navigera i en komplex musikindustri och säkerställa rättvisa arbetsvillkor. Läs mer: Sami.seMusikindustrin.se

 

På bilden från vänster: Nathalie Sandberg - Utbildningskoordinator på SAMI, Andreas Andersson - Grundare & VD på DMG Eduation, Ninni Grufvman - Kommunikationschef på SAMI

Dela

DMG Education

DMG Education

tis 21 Nov 2023

Sveriges mest givande onlineutbildningar inom musikbranschen

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning