Sommar med Musikbranschpodden: Kreatörs resa med studentperspektiv

  • DMG Education
  • 12 juni 2024

Sommar med Musikbranschpodden: Kreatörs resa med studentperspektiv

Musikbranschpodden kör en spännande sommarspecial som erbjuder en djupdykning i artistens värld, med studenter från DMG som co-hosts. Under sex avsnitt får tre studenter från onlineutbildningen Music Business Developer (MBD) följa med hosten Andreas och intervjua sex spännande artister och kreatörer kring olika branschområden.

 

Denna sommarspecial är inte bara en chans att höra om musikbranschen från ett artistperspektiv, utan också ett sätt att få utforska dessa samtal ur ett studentperspektiv. Våra co-hosts kommer att lyfta egna lärdomar från utbildningen och jämföra med kreatörens erfarenheter, vilket ger en dubbel dos av insikt och inspiration! En extra eloge går till Zandra också, som nyligen tagit sin examen från MBD och varit drivande i projektledningen av Musikbranschpoddens sommarspecial under sin praktik hos oss på DMG.

 

Möt våra co-hosts:

 

Zandra Persson

  • Vilka har varit de största personliga utmaningarna för dig i rollen som både co-host och projektledare kring sommarspecialen?

Som projektledare har det ibland varit svårt att lita på mina egna kompetenser och verkligen våga ta plats, men i dessa lägen har Pako och Andreas varit rutinerade kollegor som kommit med väldigt värdefull support. Inspelningen var också en utmaning, eftersom det var ett nytt sammanhang för mig. Även om det var otroligt spännande, så gjorde det mig också ganska nervös. Men när samtalet väl drog igång så försvann nervositeten och övergick till att kännas mer spännande än nervöst, vilket var en otroligt häftig upplevelse i sig! Utbildningen (MBD) har gjort att jag verkligen haft en stabil grund att stå på genom hela processen, och tillsammans med ett tryggt team bakom sommarsäsongen så tror jag definitivt att den kommer vara otroligt spännande att följa!

 

Eric Nicolas ”Nico” Chivi Chavez

  • Vad hoppas du att få ut efter att ha varit en del av denna podcast som co-host?

Jag hoppas bland annat på att få en djupare inblick i musikbranschen. Direktkontakten med artisterna och kreatörerna ger ett annat extra perspektiv än vad man lär sig genom utbildningen (MBD), och det blir kul att se vad man kan implementera från sina studier. Sen vill jag absolut starta en egen podcast också i framtiden!

 

Amanda Heed

  • Hur har dina intervjuer som co-host förändrat din syn på musikbranschen?

Intervjuerna har varit otroligt roliga och givande. Jag har insett hur viktigt det är för artister att ha ett tryggt team omkring sig. För att artister ska kunna vara kreativa måste det finnas ett nära samarbete mellan business-sidan och den kreativa sidan. Det är också viktigt att våga visa att man inte kan allt – ingen kan allt inom branschen. Att visa ödmjukhet och acceptera att vi alla är nybörjare någon gång i livet är en viktig insikt jag tar med mig. Som co-host ser jag dessa avsnitt som en början, och jag har stora ambitioner för en egen podcast nu!

 

Sommarspecialens innehåll:

Under dessa sex avsnitt kommer Zandra, Nico och Amanda att djupdyka i samtal med sex intressanta artister och kreatörer, både etablerade och relativt nya, kring olika branschområden längs den kreativa karriären. De kommer att diskutera allt från skapandeprocesser, byggandet av team, hantering av rättigheter, lansering och distribution av musik, till marknadsföring, sociala medier och liveframträdanden.

 

Musikbranschpoddens sommarspecial blir förhoppningsvis en perfekt lyssning under varma sommardagar, för både etablerade branschpersoner som vill få mer inblick i kreatörskapet, samt för aspirerande kreatörer som söker inspiration till egna karriärresor, eller de som bara älskar musik och vill höra mer om artisterna och kreatörerna!

 

Glöm inte att prenumerera på Musikbranschpodden i din favoritspelare, och håll utkik efter de kommande avsnitten i vår sommarspecial!☀️

Dela

DMG Education

DMG Education

ons 12 Jun 2024

Utbildar framtidens musikbransch

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning