Karriär Utvecklas internt på musikbolaget för indieartister

  • DMG Education
  • 26 maj 2021

Karriär Utvecklas internt på musikbolaget för indieartister

Jessica Jansson arbetar som Royalty Manager på musikbolaget Amuse, där hon även hade deltidsjobb och praktik under programmet Music Business Developer. Nu kombinerar hon sitt intresse för siffror och musik, efter att ha haft olika roller inom bolaget.

Berätta om din roll och en vanligt arbetsdag?

I min roll som Royalty Manager så ansvarar jag över att administrera våra licensdealar, skicka ut månads-/kvartal statements till artister, registrera fakturor samt svara på frågor som artister har kring deras royalties och statements. Utöver detta så hjälper jag också vårt label-team att räkna på dealar, samt är kontaktperson för ett antal artister.

Vad är det bästa med din arbetsplats?

Jag trivs väldigt bra i min roll eftersom den kombinerar både mitt intresse för siffror och musik. Sen värderar jag mina kollegor och artisterna vi jobbar med, samt att jag får vara med och utveckla processer och arbetsflöden.

Jag började på Amuse i oktober 2017 och då var vi 14 stycken, och det har hänt otroligt mycket inom bolaget sedan dess. Det konstanta drivet framåt och fokuset på utveckling är något jag värderar högt.

Det senaste året har jag jobbat hemifrån, vilket har fungerat väldigt bra, men jag längtar tillbaka till kontoret. Jag saknar att kunna prata med mina kollegor vid kaffemaskinen, över en lunch eller AW.

Hade du en tydlig bild av vad du ville jobba med innan examen?

Nej inte helt, men jag visste vad som intresserade mig och vad jag ville prova att jobba med. Jag fick deltidsjobb på Amuse samtidigt som jag studerade och senare även praktik, så haft olika roller inom företaget, vilket varit väldigt utvecklande och lett till att jag idag jobbar som Royalty Manager. Jag har haft rollen i ett år nu, och det var inte något jag hade kunnat tänka när jag var på DMG - att jag skulle jobba med just royaltyhantering. 

Vad tar du med dig från Music Business Developer? och vem borde söka?

Förståelsen över hur musikbranschen är uppbyggd och dom olika rättigheterna som ligger till grund för hur branschens pengaflöden ser ut. Programmet passar den som är intresserad av att jobba inom musikbranschen, men som kanske inte är helt säker på inom vilken del av branschen. MBD ger en bred kunskap om hur hela musikbranschen fungerar och jag märkte vad som intresserade mig under programmets olika kurser. Jag rekommenderar att samla på sig så mycket kunskap som möjligt och knyta kontakter med elever, lärare och gästföreläsare. 

 

PS: Läs om fler arbetsplatser & roller med tidigare studenter från Yrkeshögskoleprogrammet Music Business Developer

Dela

DMG Education

DMG Education

tis 25 Maj 2021

Sveriges mest givande onlineutbildningar inom musikbranschen

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning