Snabba frågor om Sveriges enda Yh-onlineutbildning inom Music Business

  • DMG Education
  • 14 april 2020

Snabba frågor om Sveriges enda Yh-onlineutbildning inom Music Business

Möt Niclas Gustafsson, utbildningsledare på DMG Education. Vi har pratat med honom för att få svar på frågor som kan dyka upp då man funderar på att söka till programmet Music Business Developer (MBD), en YH-utbildning för den som vill arbeta inom framtidens musik- och underhållningsbransch.

Vad innebär din roll i programmet? 

Man kan säga att jag är spindeln i nätet som ser till att studenter, kursledare och kollegor jobbar mot de mål som utbildningen har. Tillsammans med ledningsgruppen ser jag också till att utbildningen fortsätter utvecklas, och alltid är relevant. Samtidigt har jag ansvar för att vi följer de regler och lagar som gäller, och att vi bedriver ett systematiskt kvalitetsarbete. Mina grymma kollegor och våra hungriga studenter gör mitt jobb både utmanande och kul! 

Hur förbereder MBD för arbetslivet i branschen?
De 17 olika kurserna som ingår i programmet gör dig redo för musikbranschens utmaningar och kompetensbehov. Programmets innehåll är framtaget av representanter från branschen och utvecklas hela tiden för att möta just branschens behov, så att våra studenter alltid får relevant och aktuell kunskap. Du drillas sedan genom spännande projekt, kreativa uppgifter och olika gruppmoment som hjälper dig hitta rätt “mindset”.

För vem passar MBD? 
Du ska söka till programmet om du vill jobba med människor, gillar utmaningar och känner värde i musik. Det fantastiska med utbildningen är att huvuddelen bedrivs online, så att du kan sitta var du vill, och därför lättare pussla ihop en heltidsutbildning med din nuvarande livssituation.

Behövs förkunskap innan man börjar MBD?
Grundläggande behörighet och särskilda förkunskaper krävs (läs mer). Har du inte dessa så kan du ändå bli behörig genom att söka in via reell kompetens (läs mer). Förutom dessa formella krav behöver du inte ha något mer, så om utbildningen väcker ditt intresse - sök!

Hur fungerar onlineutbildningen?
Vi använder oss av två smidiga plattformar, itslearning och Zoom. Itslearning hjälper dig att planera och hålla struktur. Där ser du ditt schema, allt kursinnehåll och kan kommunicera med kursansvariga, föreläsare och andra elever. På Zoom har vi vår digitala klassrumsundervisning. Där ses vi med ljud och bild, går på föreläsningar och har workshops.

Blir det ensamt att studera online?
Nej då, Zoom hjälper oss att vara väldigt interaktiva och bidrar till en riktigt go klasskänsla. Alla kommer varandra nära, och vid de tillfällen som vi ses fysiskt så märks verkligen sammanhållningen i klassen. Det finns förutfattade meningar om att plugga på distans, att det kan kännas väldigt ensamt och asocialt, men inte här. Vi möts på lektionerna i många timmar under veckan, och lär känna varandra lika bra som en klass med enbart fysiska lektioner.

 

Var med och och utveckla framtidens musikbransch: Music Business Developer

Dela

DMG Education

DMG Education

tis 14 Apr 2020

DMG Education är Sveriges största utbildningsföretag inom musikbranschen, med fokus på onlineutbildningar kring Music Business.

KOM IGÅNG MED
KUNSKAPSBREVET

Inget spam, bara utbildning